Tři boleslavští dorostenci jsou v nominaci šestnáctileté reprezentace Česka
Klub

Tři boleslavští dorostenci jsou v nominaci šestnáctileté reprezentace Česka

Redakce

Trenér reprezentačního týmu ČR"16" Josef Pešice v nominaci na mezinárodní turnaj v Severním Irsku, který se koná v posledním dubnovém týdnu, pozval tři dorostenecké hráče z FK Mladá Boleslav Jana Bořila, Michala Rýdla a Jiřího Zábrahu. Spolu s třemi teplickými hráči je to nejpočetnější klubové zastoupení. Na osmnáctičlenné nominaci se podílí jedenáct tuzemských klubů. Pouze Bořil z Mladé Boleslavi, Ramba z Hradce Králové a plzeňský gólman Šebek jsou úplnými reprezentačními nováčky.

Boleslavský Jiří Zábraha si reprezentační premiéru odbyl v letošním březnovém přípravném utkání proti Rakousku v Hollabrunu a další boleslavský hráč Michal Rýdl odehrál v národním dresu již v loňském roce tři utkání.
Český reprezentační výběr šestnáctiletých fotbalistů na severoirském turnaji Ballymena Cup obhajuje loňské prvenství. V základní skupině se Česko postupně střetne s Irskem v pondělí 23. dubna od 19,30 hod. (Inver Park), USA v úterý 24. dubna od 18 hod. (Ballymena) a Skotskem ve středu 25. dubna od 18,30 hod. (Wellington). Závěrečná utkání o umístění v turnaji jsou na programu v pátek 27. dubna.
Nominace na Ballymena Cup: Bořil Jan (FK Mladá Boleslav), Farmačka David (1.FC Brno), Kaizar Patrik (Baník Ostrava), Kolařík Petr (SK Slavia Praha), Kulovaný Vojtěch (AC Sparta Praha), Kučera Petr (SK Slavia Praha), Murin Ondřej (Sigma Olomouc), Müller Petr (Teplice), Prückner Lukáš (Teplice), Pícha Jakub (Teplice), Ramba Jaroslav (Hradec Králové), Rein Filip (České Budějovice), Rendla Michal (Kladno), Rýdl Michal (FK Mladá Boleslav), Vašíček Václav (Sigma Olomouc), Zábraha Jiří (FK Mladá Boleslav), Šebek Jan (Viktoria Plzeň), Štourač Jakub (1.FC Brno).

Trenér Pešice se svým realizačním týmem sestavuje tým, jehož hlavním výkonnostním cílem bude vybojovat účast na mistrovství světa sedmnáctiletých, které se hraje v příštím roce 2008 v Turecku. První fáze kvalifikace se uskuteční letos na podzim ve třinácti skupinách. Jednu bude hostit i Česko. V ní se o dvě postupová místa střetnou s domácími fotbalisty Itálie, Kypr a Arménie. Ve druhé kvalifikační fázi se bude hrát v sedmi čtyřčlenných skupinách o sedm postupových míst na zmíněný šampionát v roce 2008. Vítěze sedmi skupin doplní družstvo pořádajícího Turecka.

Fanshop banner