Boleslav vloni Zlín dvakrát porazila
Klub

Boleslav vloni Zlín dvakrát porazila

Redakce

Utkání 23. kola Gambrinus ligy FC Tescoma Zlín - FK Mladá Boleslav se hraje ve středu 18. dubna od 20,15 hodin. Průběh lze sledovat v přímém přenosu na ČT4 a také v on-line reportáži na tomto klubovém webu.
V loňském roce sice Mladá Boleslav dokázala Zlín dvakrát porazit, aniž by od něho inkasovala jediný gól, ale obě ligová utkání se hrála na boleslavském trávníku. Z dosavadních pěti vzájemných střetů skončily dva nerozhodně, jeden zlínskou výhrou a poslední dva boleslavským vítězstvím, přičemž celkový poměr gólů je 7:5 ve prospěch Mladé Boleslavi.

Poprvé se o ligové body v nejvyšší soutěži Mladá Boleslav a Zlín střetly v říjnu 2004.
Hrálo se na zlínském hřišti a trenér Uhrin měl premiéru na boleslavské lavičce. Zlínští vedli od 10. minuty Lasotovým gólem, ale ve 20. minutě boleslavský Sedláček vyrovnal. Dvě minuty po přestávce skórovali opět Zlínští, když po Palátově souboji s Novosadem nařídil sudí penaltu a Činčala ji dal. V 77. minutě po Jarolímově rohu nekrytý Palát hlavou vyrovnal na konečných 2:2. Z tehdejší boleslavské sestavy Miller - Krátký, Gába, Skála, Palát - Cigánek (64. Jarolím), Vít, Matějovský (86. Švejdík), Čupr - Sedláček, Bednář jsou v dnešním Uhrinově kádru pouze čtyři borci (Miller, Palát, Matějovský, Sedláček).
Při jarní odvetě v dubnu 2005 se v Mladé Boleslavi body zase dělily, tentokrát po remíze 1:1. Zlín od 32. minuty vedl gólem Švacha, ale Boleslavští vyrovnali ještě před přestávkou. Ve 42. minutě Bednář proměnil penaltu za vlastní sražení Kročou.
Na podzim 2005 Mladá Boleslav prohrála ve Zlíně po ostudném výkonu 0:2. Góly dávali Bača v 68. a Lukaštík ve třetí minutě prodloužení do prázdné branky, kterou Miller opustil ve snaze pomoci vyrovnat při předchozím rohovém kopu svého mužstva.
Dokonalá odveta se Mladé Boleslavi povedla na jaře 2006, neboť doma vyhrála 2:0. Již v 11. minutě po Kuličově centru gólově hlavičkoval Vaculík a v 62. minutě dal Matějovský gól z penalty nařízené za Červenkovo sražení Kuliče.

Podzimní utkání v loňském roce se hrálo v Mladé Boleslavi a jeho závěr se podobal utkání z podzimu 2005 na zlínské trávě.
Ve 12. minutě zlínský Bača hlavičkoval do břevna Millerovy branky, ale Boleslavští od 25. minuty vedli gólem Pecky. V dalším průběhu se hrál oboustranně otevřený fotbal s mnoha šancemi na obou stranách hřiště. Do poslední minuty byl výsledek na vážkách. Ve čtvrté minutě nastavení kopal Zlín trestňák kousek od rohového praporku a brankář Zlámal se vydal do boleslavského trestného území posílit zlínskou ofenzívu. Míče se však zmocnili Boleslavští, Kulič přihrál volnému Holubovi a ten téměř z poloviny hřiště trefil opuštěnou branku a tím i vítězství 2:0.
U poslední výhry nad Zlínem byla v dresu FK Mladá Boleslav sestava: Miller - Šmerda, Rolko, Rajnoch, Palát - Vaculík, Matějovský, Riegel (55. Vít), Poláček (85. Ševinský) - Kulič, Pecka (63. Holub). Houževnatý soupeř FC Tescoma Zlín hrál ve složení: Zlámal - Vidlička, Švach, Zbožínek, Červenka (46. Šmahaj) - Zapletal (72. Činčila), Jelínek (80. Žemlík), Zúbek, Janíček - Kraus, Bača.

Přes zimu zlínský tým posílili Miloslav Penner z Příbrami, Michal Dian z Bohemians Praha, Martin Vyskočil z Olomouce a Libor Žůrek z Baníku Ostrava.
Zlín však nadále paří k nejméně střílejícímu ligovému mužstvu. Ve dvaadvaceti mistrovských zápasech dal pouze 14 gólů. Hůře na tom je už jenom zlínský konkurent v boji o záchranu Příbram se 13 góly. Klubovým kanonýrem ve Zlíně je Václav Činčala se 3 góly, Martin Bača a Jan Kraus dali po 2 gólech. Ovšem v počtu inkasovaných gólů je na tom Zlín (24) dokonce o jeden gól lépe než Mladá Boleslav (25).

V nedělním utkání 21. kola Gambrinus ligy Zlínští remizovali v Příbrami 1:1 v sestavě:
Zlámal - Vidlička, Švach, Zbožínek, Penner - Kraus (74. Janíček), Opiela, Vrtělka, Červenka (87. Zúbek) - Šmahaj, Bača (52. Žůrek). V nelítostné bitvě o záchranářské body Zlín vedl gólem Krause ze 49. minuty. Příbramský kapitán Otepka vyrovnal z penalty až v 90. minutě a ještě před konečným hvizdem stihnul sudí vyloučit zlínského Opielu za sražení Otepky na půlící čáře.

Bilance vzájemných ligových utkání Mladé Boleslavi se Zlínem:
Podzim 2004 Zlín - MB 2:2 (Lasota, Činčala - Sedláček, Palát)
Jaro 2005 MB - Zlín 1:1 (Bednář - Švach)
Podzim 2005 Zlín - MB 2:0 (Bača, Lukaštík)
Jaro 2006 MB - Zlín 2:0 (Vaculík, Matějovský)
Podzim 2006 MB - Zlín 2:0 (Pecka, Holub)

Fanshop banner