Góly scházely oběma trenérům, i když chválili tempo hry
Klub

Góly scházely oběma trenérům, i když chválili tempo hry

Redakce

Bezgólový zápas Mladé Boleslavi s Kladnem označil kladenský trenér Miroslav Koubek za povedené divadlo, ve kterém se oba celky prezentovaly svižným fotbalem. Také boleslavský kouč Dušan Uhrin mínil, že utkání mělo po celých devadesát minut náročné tempo. Trenéři měli před utkání odlišné starosti. Uhrin se potýkal s mnoha hráčskými absencemi, se kterými kalkulovat v taktických záměrech jeho rival Koubek, jenž měl k dispozici kompletní kádr bez zdravotních či disciplinárních omezení.

Bolka TV uvádí sestřih zajímavých momentů z utkání SK Kladno - FK Mladá Boleslav.

„Před utkáním jsme měli problémy se sestavením základní sestavy," posteskl si Dušan Uhrin na tiskovce po kladenské plichtě. Připomněl, že Dittrich s Kyselou kvůli svalovým obtížím celý týden netrénovali, Brunclík byl po zranění a kondičně nezvládl celé utkání, proto musel před koncem střídat. Hrát nemohli vykartovaní Ševinský, Rajnoch a zranění Nesvadba, Ordoš. „Přesto mělo utkání vysoké tempo od začátku do konce," pravil Uhrin.
„Viděli jsme pěkné a dramatické fotbalové divadlo, neboť se hrálo nahoru dolů,"
přidal se s pozitivním hodnocením kladenský trenér Miroslav Koubek.
„Ve druhé půli jsme sice měli desetiminutový výpadek, ale v závěru jsme měli více ze hry. Bohužel nedáváme šance,"
řekl boleslavský trenér Dušan Uhrin. Uznal, že Kladno mělo několik gólových šancí, ale zároveň zalitoval, že rozhodčí přehlédl dva penaltové zákroky kladenských obránců. Krátce před přestávkou na Paláta a ve druhém poločase na Mikolandu.
„Kladno se do šancí dostávalo přes naší pravou stranu,"
všiml si Uhrin.
Kladenský Miroslav Koubek připustil, že bylo jeho taktickým záměrem využít předpokládané slabiny na pravé straně boleslavské defenzívy, kde Uhrin provedl nejvíce vynucených změna.
„Součástí naší strategie byla spolehlivá obranná fáze s důsledným pokrytím elitní boleslavské dvojice Matějovského s Abrahamem. V ofenzívě jsme se soustředili na brejkové situace, v čemž se dařilo Kalinovi,"
poznamenal Koubek.
„Nevyhráli jsme, protože Kalina neproměnil šance a protože se nám nepovedlo využít oslabení Mladé Boleslavi v obranné řadě. Před zápasem bych remízu bral, nyní jsem trošku zklamný, ale ne moc,"
dodal Koubek.
„Byl to remízový zápas,"
mínil Uhrin. Dobře si uvědomoval, že když chybující obránci pustili opakovaně Kalinu proti Millerovi, může on i celý tým děkovat hlavně umění brankáře za nulu na boleslavské straně.
„Na Kalinu se nezlobím, Miller mu dobře zmenšoval střelecké úhly,"
pronesl smířlivě Koubek, který uznal, že Mladá Boleslav má kvalitnější hráče než Kladno a proto se v závěru strachoval o výsledek, když Uhrinův tým stupňoval tlak a získal herní převahu.

Fanshop banner