Druhá jarní bezgólová plichta z venku
Klub

Druhá jarní bezgólová plichta z venku

Redakce

Podobně jako v úvodním jarním střetnutí v Plzni i na Kladně sehráli boleslavští fotbalisté bezgólovou remízu, které lze spíše považovat za bodové ztráty než zisky. Nic na tom nemění skutečnost, že brankář Miller čisté konto uhájil proti gólovým šancím Kaliny, kterého boleslavští obránci ke svému gólmanovi pustili nečekaně snadno a blízko. V závěrečné dvacetiminutovce však měli Boleslavští více sil a více šancí na výhru.

Bolka TV uvádí sestřih zajímavých momentů z utkání SK Kladno - FK Mladá Boleslav.

Půl hodiny byli Kladenští aktivnější a boleslavští hráči se poprvé do soupeřova trestného území dostali až ve 28. minutě. Do té doby byl více zaměstnaným brankářem Miller. Ve 13. minutě střela Velebovy k tyči a o deset minut později Radzinevičiusova doprostřed branky byly nejnebezpečnější kladenské akce. Ve zmíněné osmadvacáté minutě kopala Mladá Boleslav roh, ale neprosadila se. Ve 32. minutě se nečekaně snadno dostal do výhodné střelecké pozice kladenský Kalina, ale Miller jej vychytal.
V závěru prvního poločasu promarnil dvě gólové příležitosti Palát. Nejprve prováhal vhodnou chvíli ke střelbě po Sedláčkově přihrávce a ze slibné akce byl pouze rohový kop, po jehož rozehrání hlavičkoval nikým neatakován slabě do Pavlíka. V poslední minutě poločasu se na Matějovského centr z trestného kopu Paláta nedostal přičiněním faulujícího Gecova a místo penalty nechal alibistický sudí kopat roh. Po jeho rozehrání Rolko přestřelil kladenskou branku z pěti kroků.
Na začátku druhého poločasu předvedla Mladá Boleslav svižnou akci po pravé straně. Kysela si narazil s Peckou a odcentroval před kladenskou branku, kde se však marně snažili gólově zakončit Sedláček a Poláček. V parádní kladenské desetiminutovce mezi 56. a 66. minutou se Kalina třikrát probil před Millera, ale boleslavský brankář mu skórovat nedovolil. „Pokaždé se mi podařilo zmenšit mu střelecký úhel a všimnout si, že na mě nekouká a proto když jsem se dostal do jeho blízkosti, tak mě nastřelil," řekl po utkání Miller.
Závěr utkání patřil jednoznačně Mladé Boleslavi. V 71. minutě po Poláčkově centru se k hlavičce nedostal Mikolanda jenom proto, že jej kladenský bek Hamouz na malém vápně zápasnicky stáhnul za benevolentního přihlížení rozhodčího. V 82. minutě se po Sedláčkově přihrávce už Mikolanda ke střelbě dostal, ale mířil nad břevno kladenské branky. Střílet zkoušeli Kysela, Abraham, Palát, ale nikdo z nich se netrefil do černého. A tak duel středočeských týmů skončil bez gólů. „Zaslouženě, byl to remízový zápas," odtušil boleslavský kouč Uhrin.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Brunclík (69. Mikolanda) , Rolko, Kopic, Palát - Dittrich (46. Kysela), Matějovský, Abraham, Poláček - Sedláček, Pecka.

Sestava SK Kladno: Pavlík - Šimůnek, Farbák, Killar, Hamouz - Cigánek (88. Šelicha), Strnad, Gecov, Kalina - Veleba (73. Kousal), Radzinevičius (84. Simpson).

ŽK: Dittrich, Matějovský, Poláček - Farbák, Hamouz, Gecov

Rozhodčí: Racek - Chytil, Pelikán

Diváků: 2820

Fanshop banner