Před Kladnem se marodka vyprazdňuje pomalu
Klub

Před Kladnem se marodka vyprazdňuje pomalu

Redakce

Hráči Uhrinova týmu v uplynulém týdnu úspěšně léčili utržené šrámy a čtvrtečního tréninku se zúčastnili téměř všichni. Netrénoval pouze Michal Ordoš, který od příbramského protivníka inkasoval takového koňara, že pro kladenské utkání schopný nebude. V sobotu 14. dubna do Kladna nepojedou ani obránci František Ševinský a Jan Rajnoch, kteří v předchozím utkání proti Příbrami viděli čtvrté žluté karty a jsou pro nejbližší mistrovský zápas v trestu.

V týdnu hráči trénovali každý den a v pátečním odpoledni odjíždějí na tradiční předzápasové soustředění. Přestože je čeká utkání na soupeřově hřišti, tak budou nocovat v domácím Sparingu Holé Vrchy, odkud se v sobotu po obědě vypraví do Kladna. S vírou, že je pojedou podpořit věrní fandové, a s touhou zopakovat podzimní výhru.
Na čtvrtečním tréninku, jemuž přálo počasí a konal se na prosluněném trávníku městského stadionu, mimojiné pilovali standardní situace. Zlehčený režim měli spolu s dlouhodobě zraněným Janem Rieglem také Jaroslav Dittrich, Jan Kysela a Jaroslav Nesvadba. „V Mladé Boleslavi mám na zranění opakovaně smůlu, jakou jsem v dosavadní kariéře ještě nezažil," povzdechl si Nesvadba, který příbramský duel nedohrál kvůli nakopnutému kolenu a nad jeho nasazením v Kladně visí otazník. „V pátek zkusím trénovat naplno," těšil se Dittrich, jehož z nominace proti Příbrami vyřadilo poranění lýtkového svalu. Podobně i Kysela si celý týden léčil natažený stehenní sval. Právě nad Dittrichovou a Kyselovou zdravotní schopnosti pro sobotní ligový zápas přetrvávají nejasnosti. Bez zjevných zdravotních potíží trénoval David Brunclík, který už rozběhal nakopnuté chodidlo, a také brankář Miller už zapomněl na poraněný nos, s nímž nemohl do branky před dvěma týdny na sparťanské Letné.

Zdravotní odolnost bude pro nejbližší dny důležitá. Boleslavští fotbalisté totiž druhou polovinu dubna absolvují v anglickém rytmu. Jedou v sobotu 15. dubna do Kladna a hned v nejbližší středě 18. dubna do Zlína. V neděli 22. dubna hrají doma s Teplicemi a potom zase dvakrát cestují za soupeři. Ve středu 25. dubna zase do Zlína, tentokrát na čtvrtfinále poháru ČMFS, a v neděli 29. dubna do Českých Budějovic k utkání 25. kola Gambrinus ligy.

Fanshop banner