Ptejte se dorostence Martina Kučery
Klub

Ptejte se dorostence Martina Kučery

Redakce

Sedmnáctiletý středopolař boleslavského dorostu Martin Kučera byl vyhlášen nejlepším hráčem a se třemi góly i nejlepším střelcem mezinárodního turnaje v Marseille. Určitě mu pomohly mezinárodní zkušenosti z dosavadních čtrnácti startů za českou reprezentaci sedmnáctiletých.
Martin Kučera se narodil 4. dubna 1990 v Mělníku a bydlí v Neratovicích, odkud každý den dojíždí vlakem do Mladé Boleslavi, kde studuje první ročník střední ekonomicko-podnikatelské školy Spektrum a pátou sezónu hraje fotbal za FK Mladá Boleslav.
V úterý 17. dubna od 12 hodin bude připravený u počítače odpovídat na dotazy, které můžete s předstihem posílat zde.

Jakou měl turnaj v Marseille úroveň?

„Turnajová utkání byla rychlejší, tvrdší a měla určitě vyšší úroveň, než mistrovská soutěž, kterou s boleslavským dorostem hrajeme. Souhlasím s trenérovým názorem, že snesla srovnání s českou dorosteneckou extraligou."

Je váš největší zážitek z Marseille spojený s fotbalem?

„Určitě jím byla návštěva utkání francouzské ligy, ve kterém Olympique Marseille porazil Lille 4:1 před téměř plným šedesátitisícovým hledištěm. Byla to opravdu paráda."

Jaké byly ty tři góly, kterými jste si vystřílel trofej turnajového kanonýra?

„Proti Brazilcům mi do šance přihrál Schubert a i když jsem střílel trochu ze strany, tak se mi podařilo brankáře šajtlí překonat. Ve finále mi první gól zpětnou přihrávkou připravil Kubík a míč tečoval obránce. Druhý finálový gól jsem trefil k tyči střelou ze dvaceti metrů."

Právě v souvislosti s tímto gólem trenér Pechanec říkal, že vás marně nabádá ke střelbě z dálky a že takový gól, jako ve finále marseillského turnaje, jste ještě v mistráku nedal. Co je na tom pravdy?

„Je pravda, že bych se měl o střelbu pokoušet víc. V marseillském finále jsem na sebe vzal odpovědnost a povedlo se. Povzbudilo mě to a nyní v mistrácích budu zkoušet častěji střílet."

Využil jste mezinárodní zkušenosti získané v reprezentaci?

„Zkušenosti z reprezentačních zápasů byly určitě na mezinárodním turnaji výhodou."

Na které reprezentační starty vzpomínáte rád a naopak, které vás mrzí?

„Nejvíce se mi asi povedlo kvalifikační utkání proti Slovákům a potom také vzpomínán na přátelské utkání proti Švédům hrané v Nymburce, kdy jsem dal svůj první a zatím jediný reprezentační gól. Naopak velkým zklamáním pro mě byl neúspěch na letošním březnovém turnaji v Itálii, kde jsme vypadli z kvalifikace na mistrovství Evropy."

Co vás čeká v nejbližší době?

„Jenom dohrání ligové sezóny s boleslavským dorostem, protože reprezentace žádný program nemá a už se těším na letní prázdniny."

Přemýšlíte někdy o Gambrinus lize v boleslavském dresu?

„Na příkladech o rok starších dorostenců Páry a Fabiána, které trenér Uhrin letos vzal do přípravy, vidím, že je šance zahrát si v Mladé Boleslavi první ligu a to mě určitě hodně motivuje."

Fanshop banner