Kopic chce příští roky kopat za Boleslav
Klub

Kopic chce příští roky kopat za Boleslav

Redakce

Jedenadvacetiletý Milan Kopic se v úvodních jarních ligových kolech uvedl na stoperském postu tak dobře, že mu vedení FK Mladá Boleslav nabídlo profesionální smlouvu na tři roky místo dosavadního hostování. Hráč nabídku uvítal a podepsal kontrakt s platností do 30. června 2010. Talentovaný fotbalista se zkušenostmi z jedenadvacetileté reprezentace se netají tím, že ho boleslavská nabídka potěšila.

Milan Kopic přišel do Mladé Boleslavi letos v únoru ze Sparty Praha na roční hostování s možností opce na přestup, který mohli boleslavští činovníci zrealizovat již v nejbližším letním přestupním termínu. „Uplatnili jsme smluvně danou opci s předstihem, kdy je dostatek času na vyřízení nezbytných administrativních kroků," uvedl boleslavský sportovní ředitel Zdeněk Kudela. „S hráčem jsme se dohodli na podmínkách tříleté smlouvy," dodal. Není se co divit, neboť Milan Kopic svými výkony dal zapomenout na odchod Miloše Brezinského.
„Jsem rád, že jsem od Mladé Boleslavi nabídku tříletého kontraktu dostal, opravdu si toho vážím, protože patří mezi naše přední kluby a chci se v jejím dresu probojovat do evropského poháru,"
řekl Kopic po podpisu smlouvy. Pelhřimovský rodák začínal s fotbalem v Humpolci, ale od starších žáků působil v Jihlavě, odkud v loňském létě přestoupil do Sparty Praha. V rudém dresu však hrál pouze za třetiligovou rezervu a protože v nejvyšší soutěži neodehrál ani jednu ligovou minutu, vypadl z kádru jedenadvacetileté reprezentace. Do ní však byl povolán k letošním březnovým přátelským utkáním, když začal kopat první ligu v základní sestavě Mladé Boleslavi.
„Na rozdíl od Sparty, kde jsem prvoligovou šanci nedostal, v Mladé Boleslavi vidím perspektivu hrát pravidelně nejvyšší soutěž a tím pádem se i probojovat do jedenadvacetileté reprezentace, která letos hraje mistrovství Evropy v Nizozemsku. V boleslavské kabině je super fotbalová parta a když mé rozhodnutí nezpochybnil manažer pan Paska ani můj táta, nebylo co řešit,"
prohlásil Kopic, jenž má dosud na svém kontě třináct ligových startů (devět v jihlavském a čtyři v boleslavském dresu), ale před sebou velmi nadějnou fotbalovou budoucnost.

Fanshop banner