Trenéra Pechance soupeři nepřekvapili
Klub

Trenéra Pechance soupeři nepřekvapili

Redakce

Poprvé v třicetileté historii prestižního mezinárodního turnaje dorosteneckých družstev v Marseille vyhrál český tým. Osmnáctičlennou partu talentovaných fotbalistů FK Mladá Boleslav vedli trenéři Milan Pechanec a Karel Stanner, oba někdejší výborní fotbalisté Mladé Boleslavi respektive Turnova. Střetnutí se zahraničními kluby jsou vítanou zkušeností pro mladé hráče i zkušené trenéry. I když trenér Milan Pechanec tvrdí, že ho zahraniční soupeři ničím mimořádným nepřekvapili.

Postřehy trenéra Pechance z Marseille si poslechněte na Bolka TV.

Jak marseillský velikonoční turnaj hodnotíte?

„Měl perfektní organizaci a herní kvalitu na úrovni české dorostenecké extraligy. Čekal jsem, že bude padat více gólů, ale protože utkání se hrála ve zkrácených časech, tak jenom v jednou ve skupině padly čtyři a ve finále tři góly. Jinak se rozhodovalo jedním nebo dvěma góly."

Zaujaly vás nějaké taktické či herní zajímavosti?

„Vyloženě mě nic nepřekvapilo. Všichni sázeli na kolektivní pojetí hry, jedinou výjimkou byli Brazilci, kteří byli podle očekávání hraví, ale hodně zbrklí v koncovce."

A co říkáte vystoupení boleslavského družstva?

„Příjemně mě překvapilo, že naše družstvo bylo všem rovnocenným soupeřem. Navíc mě hřálo poznání, že když jsme obstáli v mezinárodní konfrontaci, tak snad to u nás děláme stejně dobře, jako ve například ve Francii, Německu či Brazílii."

Fanshop banner