Fotbal bolí a nejen ten proti Příbrami
Klub

Fotbal bolí a nejen ten proti Příbrami

Redakce

Začala závěrečná třetina Gambrinus ligy, neúprosného boje o postup do evropských pohárů nebo o zachování prvoligové příslušnosti. K radosti příznivců Mladé Boleslavi se jejich mužstva týká soupeření o Evropu. Trenér Uhrin však má značně zdecimovaný hráčský kádr. Do utkání s Příbramí nenastoupili kvůli zdravotním problémům Dittrich, Kysela, Brunclík a v jeho průběhu pro zranění odstoupili Ordoš a Nesvadba. Navíc obránci Ševinský a Rajnoch viděli čtvrtou žlutou kartu tohoto ročníku a pro nejbližší ligové utkání na Kladně jsou v trestu.

Jaké zdravotní problémy sužují boleslavské fotbalisty prozradil klubový lékař MUDr Josef Horák, který Nesvadbovu a Ordošovu absenci odhaduje na více než jeden týden, což znamená, že proti Kladnu nebudou fit.
Obránce Jaroslav Nesvadba si ve velikonočním utkání s Příbrami nejprve v prvním poločase podvrtnul koleno a do toho samého kloubu ho soupeř po přestávce ještě nakopnul. Proto vůbec netrénuje a mimo hru bude nejméně dva týdny.
Ofenzivní středopolař Michal Ordoš, jenž letos poprvé vyběhl v základní sestavě, od příbramského protihráče inkasoval pořádného koňara a s poraněným stehenním svalem bude marodit více než týden.
David Brunclík má z tréninku nakopnuté chodidlo a trénovat možná začne na konci tohoto týdne. Jaroslav Dittrich a Jan Kysela vynechali příbramský duel kvůli svalovým potížím, které si přivodili na tréninku. „Dittrich lýtkový a Kysela stehenní sval doléčí v tomto týdnu a oba hráči budou pro utkání na Kladně připravení," prohlásil klubový lékař Horák. Z tréninkového poranění nosu se vylízal brankář Miroslav Miller, který střetnutí s Příbramí dokonce odchytal bez ochranné masky. „Trénoval s ní, měl ji připravenou na zápas, ale nakonec ji odmítnul," upřesnil Horák.

Fanshop banner