Pecka se těší na syna a tajně sní o koruně ligového kanonýra
Klub

Pecka se těší na syna a tajně sní o koruně ligového kanonýra

Redakce

Devětadvacetiletý forvard Luboš Pecka má důvod být spokojený ve fotbalovém i rodinném životě. K dvouapůlleté dcerce Alence mu v květnu přibude malý fotbalista. A v té době bude vrcholit Gambrinus liga a pravděpodobně i přestřelka o ligového krále kanonýrů. Luboš Pecka, který v 77 ligových střetnutích nastřílel celkem jedenadvacet gólů, se podobně jako ostravský David Střihavka trefil do soupeřovy branky už desetkrát v právě probíhajícím soutěžním ročníku a jsou spolu na čele aktuálního pořadí ligových kanonýrů.

Jak jste se vlastně přimotal k jubilejnímu desátému gólu v nedělním utkání proti Příbrami?

„Vběhl jsem do vápna už na centr ze standardní situace, který příbramská obrana odvrátila, ale jenom na hranici šestnáctky, kde Martin Abraham míč zasekl a vystřelil na branku. Podařilo se mi ho levačkou tečovat k tyči tak, že brankář Pařízek nestihl na změnu směru zareagovat."

Před tím jste dal gól i proti Spartě, jsou dva góly ze čtyř jarních utkání důvodem ke spokojenosti?

„Spokojený bych byl, kdyby mělo mužstvo o pár bodů více, hlavně o ty sparťanské."

Cítíte zodpovědnost za výsledek utkání v tom smyslu, že si uvědomujete, jak na vás spoluhráči spoléhají, že právě vy dáte gól?

„Jsem útočník a chci dávat góly. Pokaždé jdu na hřiště s tím, aby Boleslav vyhrála. Nepřipouštím si však nějakou mimořádnou povinnost střílet góly, snažím se pracovat naplno, jako pracují všichni spoluhráči, kteří pro mě připravují šance a nebo brání, abychom góly nedostávali."

Hlídají si vás soupeřovi obránci více, než dříve?

„Zatím mi nepřipadá, že by mě při hře osobně bránili, hlídají mě osobně jen při standardních situacích."

Příbram hrála tvrdě, jak jste to utkání přežil?

„Naštěstí bez nakopnutí a jenom s jednou boulí na hlavě."

Pomýšlíte alespoň tajně na korunu ligového krále střelců?

„Tajně ano..."

Fanshop banner