Dorostenci vyhráli turnaj v Marseille
Klub

Dorostenci vyhráli turnaj v Marseille

Redakce

Družstvo starších dorostenců FK Mladá Boleslav vedené trenérem Pechancem vyhrálo mezinárodní turnaj v jihofrancouzském přístavu Marseille, když ve čtyřech sehraných zápasech neprohráli. Střelecky se dařilo Kučerovi, který se trefil třikrát, z toho dva góly dal ve finále do sítě Hajduku Split. Dorostenci vítězný pohár do Mladé Boleslavi přivezou v noci z úterý na středu.


Finále 31. ročníku mezinárodního turnaje v Marseille FK Mladá Boleslav - Hajduk Split 2:1 (1:1) rozhodl Martin Kučera, člen českého reprezentačního výběru sedmnáctiletých fotbalistů. Vstřelil vedoucí gól boleslavského týmu, ovšem Chorvaté stačili v poslední minutě prvního poločasu vyrovnat a tak se po přestávce začínalo znova. Sedm minut před závěrečným hvizdem se Kučera opět střelecky prosadil a tentokrát byl jeho gól vítězný.

Finálové utkání se hrálo v pondělním odpoledni 9. dubna a boleslavské družstvo se do něho probilo přes tři utkání v základní skupině. Dorostenci FK Mladá Boleslav nejprve v sobotním odpoledni 7. dubna remizovali s francouzským protivníkem US Marseille Endoume Catalans 1:1. Gól dával Schubert a v poslední minutě utkání promarnil Kučera gólovou šanci na výhru. V neděli 8. dubna nejprve dopoledne vyhráli nad německým družstvem Hertha BSC Berlin 1:0 gólem Kubíka. Odpoledne uspěli i proti brazilskému týmu Cruzeiro EC Belo Horizonte, které porazili také 1:0. Tentokrát se trefil Kučera.

Fanshop banner