Očekávanou výhru trefili Pecka a Poláček
Klub

Očekávanou výhru trefili Pecka a Poláček

Redakce

Mladá Boleslav byla po celé utkání lepším týmem, přesto góly střílela jenom v prvním poločase. Zdánlivě rozhodnuté utkání zdramatizoval v závěru příbramský kapitán Otepka proměněnou penaltou, ale naštěstí pro boleslavský celek se už v závěrečných minutách na skóre nic nezměnilo. Mladá Boleslav vyhrála zaslouženě góly Pecky a Poláčka, který se v boleslavském dresu trefil premiérově při ligovém utkání.

Bolka TV uvádí sestřih zajímavých momentů z utkání FK Mladá Boleslav - Fk Marila Příbram.

Trenér Uhrin nemohl pro zranění počítat s trojicí Brunclík, Dittrich, Kysela a navíc po čtvrthodině hry odnesli z hrací plochy zdravotně neschopného Ordoše, kterého vzápětí nuceně vystřídal Sedláček. Příbramští hráli v osobních soubojích hodně nečistě, o čemž svědčí tři napomínání žlutými kartami v úvodní půlhodině. Ve 27. minutě pálil z hranice trestného území Abraham a jeho přízemní střelu ještě před příbramským brankářem Pařízkem stačil Pecka šikovně tečovat - 1:0. Příbramští odpověděli Otepkovou ranou po Vaculíkově rohu, ale obránci ji odvrátili, aniž musel Miller zasahovat. Ve 37. minutě se poprvé v ligovém utkání za Mladou Boleslav prosadil Poláček povedenou střelou k tyči, když palebnou pozici mu pomáhal připravit Matějovský - 2:0. V závěru poločasu se neprosadili po Holubově centru Rajnoch ani Pecka.
Ve druhém poločase se většinu času hrálo na příbramské polovině, ale brankář Pařízek s celou obranou odolali, i když kolikrát se štěstím. V 57. minutě vypadl Pařízkovi centr Sedláčka z rukou, ale napodruhé míč lapil těsně před dotírajícím Peckou. O chvíli později Poláčkův centr nezvládli zakončit Sedláček ani Holub. V 69. minutě v obrovském závaru v příbramském vápně nedal gól hlavou Rajnoch ani nohou Holub. V 75. minutě Rajnochovu bombu ze třiceti metrů vychytal Pařízek až na druhý pokus.
V 83. minutě Poláček na kraji vápna podrazil kličkujícího Lesáka a sudí ukázal na penaltu. Tu proměnil bezpečně Otepka - 2:1. Ve zbylém čase krotil Pařízek pouze Mikolandovu střelu k levé tyči. Příbramští hráči se snažili o aktivnější hru, ale na boleslavské fotbalisty již nevyzráli.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Kopic, Rajnoch, Nesvadba (54. Rolko) - Ordoš (21. Sedláček), Matějovský, Abraham, Poláček - Holub (86. Mikolanda), Pecka.

Sestava FK Marila Příbram: Pařízek - Lesák, Halama, Navrátil, Kropík - Vaculík (64. Eismann), Šmerda, Sviták (43. Rilke), Jungr (88. Huňa), Otepka - Řezníček.

Góly: 27. Pecka, 37. Poláček - 83. Otepka

ŽK: Ševinský, Rajnoch - Kropík, Řezníček, Halama, Šmerda

Rozhodčí: Kocián - Kordula, Košec

Diváci: 4415

Fanshop banner