Stále jsme ve hře o Evropu
Klub

Stále jsme ve hře o Evropu

Redakce

Mladá Boleslav prohrou na Spartě ztratila kontakt s vedoucí trojicí Gambrinus ligy. Ale boj o účast v některém evropském poháru pro ni ztracený není. První dva ligové týmy jdou do kvalifikace o Ligu mistrů, třetí do předkola a vítěz národního poháru přímo do poháru UEFA.

Na třetí ligové místo zaručující vstup do pohárové Evropy bylo v posledních šesti soutěžních ročnících Gambrinus ligy potřeba většinou kolem 55 bodů, výjimkou byl ročník 2001/02, kdy Viktoria Žižkov byla třetí se 63 body, neboť ji nestačily na druhé místo v lize, které při shodném bodovém zisku prohrála v horší vzájemné bilanci se Spartou Praha.
Mladá Boleslav by tedy potřebovala ze zbývajících deseti utkání sedm vyhrát, aby se dostala na zmíněných 55 bodů. I když při letošní vyrovnanosti ligy bude možná na evropské umístění stačit bodů méně. V příštích deseti kolech hrajeme pětkrát doma (Příbram, Teplice, Brno, Ostrava a Liberec) a pětkrát venku (Kladno, Zlín, České Budějovice, Slavia Praha a Most). Z toho je zřejmé, že do Evropy je blíže přes národní pohár, kde je potřeba vyhrát tři utkání. Ovšem bez jediného klopýtnutí. Čtvrtfinále 25. března hrají Zlín-Mladá Boleslav, České Budějovice-Slovácko, Plzeň-Jablonec. Semifinále, kam už postoupil Sparta Praha přes Příbram, se bude teprve losovat po odehrání zmíněných čtvrtfinálových duelů a finále se hraje 23. května, v týdnu před posledním ligovým kolem.

Fanshop banner