Příbram změnila mužstvo více než Boleslav
Klub

Příbram změnila mužstvo více než Boleslav

Redakce

Ve velikonoční neděli 8. dubna se v ligovém utkání FK Mladá Boleslav - FK Marila Příbram střetává čtvrtý s patnáctým týmem Gambrinus ligy. Mladá Boleslav má o devatenáct bodů více než Příbram. V letošních třech kolech Boleslavští získali čtyři body za remízu v Plzni a výhru nad Jabloncem. Příbram ještě nevyhrála, jen dvakrát remizovala v Kladně a Jablonci. Oba velikonoční soupeři na jaře jednou prohráli a jejich shodným přemožitelem byla Sparta Praha.

V loňské podzimní sezóně ligové střetnutí FK Marila Příbram - FK Mladá Boleslav 1:2 rozhodli střelci až v závěrečné čtvrthodince. V 77. minutě po Kuličově rohu hlavičkoval gólově Palát. V pěti minutách bylo vyrovnáno zásluhou Kaplana po Klesově přihrávce. V 87. minutě nedal Pecka pumelicí z hranice vápna Pařízkovi šanci.
Sestava FK Mladá Boleslav před půl rokem v Příbrami vypadala takto: Miller - Ševinský, Brezinský, Rolko, Palát - Vaculík (58. Sedláček), Matějovský (85. Riegel), Abraham, Poláček (76. Holub) - Kulič, Pecka. Čtyři z nich určitě v nedělním utkání hrát nebudou. Brezinský je v Liberci, Vaculík v Příbrami, Kulič ve Spartě a Riegel se zotavuje po operaci kolena.
V kádru FK Marila Příbram došlo také ke změnám. V loňském září proti Mladé Boleslavi hrála sestava: Pařízek - Navrátil, Penc, Formánek, Mácha - Klesa, Sviták, Lesák (43. Huňa), Otepka, Šindelář (80. Bartoš) - Polodna (69. Kaplan).
V zimě z příbramského klubu deset lidí odešlo a naopak devět nových přišlo. Ve výčtu odchodů záložníci Michal Klesa a Miroslav Podrazký hostují v Čáslavi, obránci Martin Leština a Miloslav Penner ukončili hostování a vrátili se do Českých Budějovic (Penner následně přestoupil do Zlína), obránce René Formánek přestoupil do Olomouce, talentovaný mladý útočník Jan Vošahlík přestoupil do Jablonce, obránce Jan Penc a záložníci Radek Šindelář i Pavel Bartoš hostují v Bohemians Praha, útočník Tomáš Kaplan přestoupil do Tatranu Prešov.
Do Příbrami přestoupili z Teplic velezkušený stoper Tomáš Hunal a z Mladé Boleslavi Lukáš Vaculík, přišli na hostování z Teplic útočník Emil Rilke a záložník Dušan Tesařík, z Mladé Boleslavi obránce Jaromír Šmerda, ze Sparty Praha záložník Marek Jungr, z Viktorie Žižkov obránce Michal Kropík a záložník Pavel Eismann a z příbramského dorostu do ligového kádru byl přeřazen útočník Jakub Řezníček.
Staronovým šéfem příbramské kabiny je trenér Jiří Kotrba, jenž kvůli záchranářské misi v Příbrami přerušil na půl roku vedení mládežnického úseku v SK Dynamo České Budějovice. V loňském podzimu se na příbramské lavičce vystřídali trenéři Tobiáš a Barát.
Na rozdíl od většiny ligových týmů, nebyla Marila Příbram v zimním přípravném období na soustředění v jižní Evropě, ale všechny tréninky i zápasy absolvovala ve středočeském klimatu. V zápasové statistice se soupeři převážně z nižších soutěží si připsala tři výhry, dvě remízy a tři prohry. Příbramským zimní králem střelců byl Huňa se čtyřmi góly. Dva v zimní přípravě dal mladý Sparťan Jungr a po jednom přidali Otepka, Sviták, Tesařík, Eismann, Rilke a Vaculík.
Ve třech jarních ligových zápasech se ještě nikdo netrefil. Příbram boje o ligovou záchranu zahájila na Kladně bezgólovou remízou, následovala prohra se Spartou Praha 0:2 a další bezgólová plichta v Jablonci. Na severu Čech hrála Příbram ve složení: Pařízek - Lesák, Hunal (46. Navrátil), Halama, Kropík - Vaculík (88. Sviták), Hašek, Šmerda, Otepka - Řezníček, Jungr (71. Huňa). Z nich by proti Mladé Boleslavi neměli nastoupit středopolaři Šmerda (dohoda oddílů v rámci podmínek hostování) a Hašek (disciplinární trest na jedno utkání za čtyři žluté karty).

Fanshop banner