Kopic uznává sparťanského Řepku a dá na otcovy rady
Klub

Kopic uznává sparťanského Řepku a dá na otcovy rady

Redakce

Jako náhrada za stopera Miloše Brezinského, kterému v Mladé Boleslavi skončilo hostování ze Slovanu Liberec, přišel jihlavský odchovanec Milan Kopic ze Sparty Praha. Byl součástí mediálně nejsledovanějšího zimního transferu, při kterém z Mladé Boleslavi přestoupil do Sparty Praha reprezentační útočník Marek Kulič a naopak ze Sparty Praha do Mladé Boleslav přešel talentovaný Milan Kopic. Dohoda zní na roční hostování s opčním právem na přestup.

Fotbalová kariéra Milana Kopice byla předurčená rodinným zázemím. „Otec kopal divizi a tak jsem já i o čtyři roky mladší brácha snad ani neměli na vybranou," naznačil jedenadvacetiletý nováček boleslavského kádru, že cestu na fotbalový trávník měl jasně nasměrovanou.
Narodil se v listopadu 1985 v Pelhřimově a s fotbalem začal o šest let později v Humpolci. Tam však vydržel jenom v přípravce a mladších žácích, za starší žáky už hrál v Jihlavě, kde se přes dorost prosadil i do prvního mužstva. Jihlava právě zažívala historicky premiérovou účast v první lize a Milan Kopic převážně na levém kraji obrany si přispal v ročníku 2005/06 devět startů v nejvyšší tuzemské soutěži.
V létě 2006 po něm zatoužila Mladá Boleslav a Sparta Praha. Přestoupil do Prahy, kde však celý loňský podzim hrál jen za juniorku třetí ligu. „Ve Spartě říkali, že ještě rok dva se budu rozehrávat v béčku a tak když osobně zavolal trenér Uhrin, že mi dá v první lize šanci, rozhodl jsem se jít do Mladé Boleslavi."
Premiéru v boleslavském dresu si odbyl si 187 centimetrů vysoký obránce odbyl v Plzni, kde si zároveň připsal i jubilejní desátý start v první lize. Netajil, že ze začátku měl trochu trému. „Ale brzo ze mě spadla a hrálo se mi dobře, jenom škoda, že jsme nevyhráli a remízou ztratili dva body," posteskl si. Kopicův otec si nenechal plzeňské utkání ujít a přijel i do Mladé Boleslavi na ligové střetnutí s Jabloncem a následně přípravné utkání reprezentačních týmů jedenadvacetiletých fotbalistů, ke kterému byli z boleslavského mužstva nominování Brunclík, Kopic a Kysela. „Táta má mnoho zkušeností, hodně mně pomáhal v začátcích a dodnes na jeho rády dám," zdůrazňuje talentovaný stoper.
Kopic se při loňském působení ve Spartě Praha osobně setkal s jedním ze svých dětských fotbalových vzorů Tomášem Řepkou. „Poznal jsem jej jako dobrého člověka i fotbalistu," říká a touží podobně jako on vyzkoušet fotbal v některé ze zahraničních soutěží. Klukovský sen o tuzemské první lize si už splnil. O jiné než fotbalové kariéře ani neuvažuje, přestože v Humpolci úspěšně absolvoval obchodní akademii včetně maturitní zkoušky. „Jsem rád, že jsem ze školy venku." přiznává nezájem o další studium.
Před týdnem nastoupil za Mladou Boleslav proti Spartě Praha na Letné. Utkání si prožil s dvojnásobnou bolestí, neboť jej trápila krutá výše prohry 1:4 i nakopnuté lýtko, kvůli kterému nedohrál.

Fanshop banner