Juniorka jede v neděli do Varnsdorfu
Klub

Juniorka jede v neděli do Varnsdorfu

Redakce

Boleslavská juniorka o Velikonocích odstartuje šňůru putování po třech cizích hřištích. V neděli 8. dubna jede do severočeského Šluknova, kde se střetne se Slovanem Varnsdorf, se kterým na podzim doma remizovala 0:0 a přinejmenším bod by potřebovala i tentokrát. V tabulce ČFL je boleslavská juniorka předposlední a Varnsdorf pátý. Soupeře dělí propastných dvanáct příček a šestnáct bodů.

Slovan Varnsdorf si v průběhu podzimní sezóny počínal tak, že patřil mezi kandidáty postupu do druhé ligy. Proto také bezgólová remíza boleslavské juniorky s Varnsdorfem na domácím trávníku Astonky byla považována spíše jako ztráta severočeského klubu.
Varnsdorf však letos kontakt se špicí tabulky ztratil. Po 21. kole je pátý s 34 body, což je o šest méně než má druhý Kolín a dokonce o osm méně než vedoucí Bohemians Praha.
Varnsdorf v domácím prostředí z deseti sehraných utkání sedm vyhrál, jedno zremizoval a dvě prohrál při aktivním skóre 17:8. Ve Varnsdorfu dokázali vyhrát pouze juniorky Sparty a Jablonce.
Právě s jabloneckou rezervou prohráli Varnsdorfští překvapivě vysoko 0:3 v letošním úvodním jarním kole. Potom remizovali v Prachaticích 1:1, porazili doma českobudějovickou juniorku 1:0 a venku s juniorkou Hradce Králové opět remizovali 1:1. Boleslavská juniorka jede na sever Čech s nadějí, že na cizích hřištích zvládá mistrovské boje lépe než doma. Z deseti venkovních zápasů tři vyhrála, ve třech remizovala a pouze čtyřikrát prohrála, což je kupodivu výrazně lepší bilance, než z domácího hřiště, kde vyhrála jenom jednou.
Utkání ČFL Slovan Varnsdorf - FK Mladá Boleslav"B" se hraje na hřišti ve Šluknově. Z Mladé Boleslavi odjíždí autobus s hráči ve 13,30 hodin.

Po mistrovském utkání ve Varnsdorfu jede boleslavská juniorka v dalším programu ČFL do Příbrami a na pražskou Spartu. Doma na Astonce se představí až v sobotu 21. dubna proti Kolínu.

Fanshop banner