Dorostenci se zúčastní prestižního mezinárodního turnaje v Marseille
Klub

Dorostenci se zúčastní prestižního mezinárodního turnaje v Marseille

Redakce

Dorostenci FK Mladá Boleslav se představí ve Francii. V jihofrancouzském přístavu Marseille se zúčastní 31. ročníku mezinárodního turnaje devatenáctiletých týmů, jehož oficiálním organizátorem je místní Sportovní asociace svaté Markéty. Turnajová utkání se konají na trávnících Stade Le Cesne a Stade Velodrome, na kterém se před půlrokem už mladoboleslavský fotbal představil proti Olympique Marseille v poháru UEFA.

Osm zúčastněných družstev ze šesti zemí je rozdělených do dvou skupin, ve kterých se střetne každý s každým, přičemž jednotlivá utkání se hrají 2x25 minut s pětiminutovou poločasovou přestávkou bez odchodu do kabin. Skupinu A tvoří FC Sochaux Montbeliárd (Francie), HNK Hajduk Split (Chorvatsko), Výběr středomořské ligy (Francie), NEC Nijmegen (Nizozemí) a ve skupině B jsou Hertha BSC Berlín (Německo), Cruzeiro EC Belo Horizonte (Brazílie), US Marseille Endoume Catalans (Francie), FK Mladá Boleslav (Česko).

Turnaj bude slavnostně zahájen po sobotním obědě a zápasový program mladoboleslavských dorostenců je tento:
Sobota 7. dubna od 17,45 hod. US Marseille Endoume Catalans - FK MB
Neděle 8. dubna od 9 hodin Hertha BSC Berlin - FK MB
Neděle 8. dubna od 16,10 hod. Cruzeiro EC Belo Horizonte - FK MB

Celé pondělí 9. dubna je vyhrazené pro utkání o konečná umístění v turnaji. Jeho oficiální ukončení bude večer předáváním cen nejlepším družstvům i jednotlivcům a společnou večeří účastníků v hotelu Kyriad. Domů se výpravy rozjedou ve čtvrtečním ránu.

Mladoboleslavská výprava fotbalových dorostenců odjíždí z Mladé Boleslavi ve čtvrtek 5. dubna ráno a v Marseille by měla být před pátečním polednem 6. dubna. Absolvuje podobnou cestu, jako před půlrokem fanoušci, kteří se na jih Francie vypravili povzbudit FK Mladá Boleslav v prvním utkání úvodního kola poháru UEFA proti slavnému Olympique Marseille. S ním Uhrinův tým na hřišti Stade Velodrome prohrál 0:1, ale protože v odvetě senzačně vyhrál 4:2, postoupil na úkor tehdy vedoucího klubu francouzské ligy.

Fanshop banner