Mezi fandy bylo smutno, v hráčské kabině dusno
Klub

Mezi fandy bylo smutno, v hráčské kabině dusno

Redakce

Obrovské zklamání zahltilo více než tisícovku boleslavských fanoušků, kteří se z Pojizeří vypravili do letenského kotle, aby v pondělním odpoledni podpořili FK Mladá Boleslav v bitvě s AC Sparta Praha. Špatná nálada po prohraném utkání se Spartou byla nejen v boleslavské části hlediště, ale i hráčské kabině.

„Pořádně jsme si vyčinili hned po zápase a věřím, že nás zkušenost ze Sparty posílí a pojedeme dál," naznačil boleslavský kapitán Marek Matějovský, že bylo v hráčské kabině hodně dusno. Na dotaz, zda krutá prohra se Spartou může negativně ovlivnit motivaci mužstva na nejbližší mistrovské utkání či dokonce pro zbytek jarní sezóny, odpověděl: „Tři body se Spartou jsou stejně důležité, jako třeba se Zlínem či jiným týmem, nepřeceňoval bych význam utkání na Spartě. V nejbližším střetnutí proti Příbrami nebudeme méně motivovaní, než proti Spartě." Podobně hovořil i autor jediného boleslavského gólu Luboš Pecka: „Musíme se oklepat, za týden začíná nový zápas."
Luboš Pecka proti Spartě potvrdil, že ji umí dávat góly. V posledních pěti utkáních se trefil šestkrát. „V každém zápase hraji na sto procent, ale proti Spartě jsem přeci jenom o trochu více motivovaný. Je krásné Spartě dát gól, ale když nepřinesl tři body mančaftu, jsem zklamaný," přiznal Pecka.
K vedoucímu Peckovu gólu zkraje druhé půle už Mladá Boleslav žádný nepřidala a v závěrečné čtvrthodince utkání prohrála. Možná si její hráči byli příliš brzo jistí výhrou. „Když jsme vedli, věřil jsem, že se nám povede utkání vyhrát," řekl Pecka. „Když jsme dali gól, věřil jsem, že to udržíme," přikyvoval Matějovský.
Těsné vedení však nedokázali Boleslavští potvrdit dalším gólem do branky nervózního soupeře. „Měli jsme šance vedení pojistit a kdyby se nám to povedlo, Sparta by se položila. Ale naopak se jí podařilo utkání otočit. V tom je fotbal pro jednoho krutý a pro druhého krásný," zafilozofoval si Matějovský.
A jak viděl utkání Matějovského nedávný parťák v boleslavském dresu a dnes už sparťanský útočník? „Boleslav hrála fantasticky. Dobře pro nás, že jsme utkání otočili," radoval se Marek Kulič. Sám si v utkání užil potácení od beznaděje k nadšení. „Když fotbalista hraje proti svým bývalým spoluhráčům, buď vyhoří, nebo zazáří. Zpočátku to vypadalo, že vyhořím, ale nakonec jsem zazářil." A jak vnímal boleslavský fanouškovský kotel? „Boleslavští fandové byli vynikající, jak jsem je poznal v uplynulém roce a půl, tentokrát byli skoro celý zápas na koni a nakonec jsem je posadil na zadek. Ale takový je sport, věřím, že to vzali," dodal Kulič.

Fanshop banner