Špatná závěrečná čtvrthodinka přebila předchozí povedenou hodinu
Klub

Špatná závěrečná čtvrthodinka přebila předchozí povedenou hodinu

Redakce

Přestože boleslavští hráči sahali opět po sparťanském skalpu, odjeli z Prahy s debaklem. Čtyři inkasované góly v závěrečných patnácti minutách byly krutým vysvědčením defenzivní činnosti mužstva. V hlavní roli popravčího vystupoval autor dvou gólů Marek Kulič. Další do boleslavské sítě přidali Matušovič a Došek. Za Mladou Boleslav se trefil Pecka a udržel tak sice krok s Doškem v kanonýrském pořadí, ale na bodový zisk jeho jediný gól nestačil.

Bolka TV uvádí sestřih momentů z utkání na Spartě.

První akce utkání skončila míčem v boleslavské síti, kam ho po Doškově hlavičce dorazil Kulič. Protože však stál v ofsajdu, rozhodčí gól správně neuznali. V dalším průběhu se Sparťané dopouštěli více chyb v kombinaci, než boleslavští hráči. Na skóre to však vliv nemělo. Na Kyselův centr z pravé strany nedosáhl Matějovský, o chvíli později se Kysela probil přes Kadlece, ale sparťanskou branku netrefil.
Kolem třicáté minuty si Sparťané vynutili obrovský tlak, jemuž Boleslavští odolávali jen odkopy a to pohříchu mnohdy neadresnými, takže se hra vzápětí vracela před Kučeru. Ten se blýskl několika povedenými zákroky. Při jenom z nich po Doškově hlavičce spadl s míčem za čáru vedle pravé tyče a když sudí nařídili roh, boleslavský brankář se tak rozčílil, že byl napomenut žlutou kartou. První poločas skončil bez gólů, i když v nastavené minutě po Matějovského rohu dobře hlavičkoval Abraham.
Druhý poločas začala výtečně Mladá Boleslav. Ve 47. minutě Abraham parádně přihrál Poláčkovi do vápna a ten přistrčil míč Peckovi do pozice, ze které střílel do prázdné branky - 1:0. Sparta znervózněla a její trenér Bílek odvolal ze hry postupně Zabavníka s Horváthem a nahradil je ofenzivnějšími Matušovičem a Junem, když o přestávce již stáhnul Šimáka a místo něho nasadil Koláře.
Boleslavští Kysela a Dittrich bohužel promarnili příležitosti k doražení rozklíženého soupeře. Toho postavily na nohy dva slepené góly v rozpětí tří minut. V 76. minutě po Palátově kiksu vyrovnal Kulič - 1:1. V 79. minutě Kopicův faul na Doška potrestal perfektně kopnutým trestňákem Matušovič - 2:1. A obrat ve skóre dokonal v 83. minutě Došek - 3:1. Protože v závěru se Peckovi ani Kyselovi nepodařilo trefit kontaktní gól, dal výsledku v nastaveném čase podobu debaklu Kulič, jenž odstrčil Ševinského a prostřelil Kučeru - 4:1.

AC Sparta Praha: Blažek - Pospěch, Kučera, Drobný, Kadlec - Zabavník (51. Matušovič), Horváth (66. Jun), Hušek, Šimák (46. Kolář) - Došek, Kulič

FK Mladá Boleslav: Kučera - Ševinský, Rajnoch, Kopic (86. Rolko), Palát - Dittrich, Matějovský, Abraham, Poláček (84. Ordoš) - Kysela, Pecka

Góly: 76. a 90. Kulič, 79. Matušovič, 83. Došek - 47. Pecka

ŽK: Kulič, Horváth - Kučera, Kopic

Rozhodčí: Kovařík - Pospíšil, Novák

Diváků: 14 116

Fanshop banner