Juniorka doma zase prohrála
Klub

Juniorka doma zase prohrála

Redakce

Juniorce Mladé Boleslavi se nedaří uniknout ze sestupového pásma České fotbalové ligy, neboť ze čtyř úvodních jarních zápasů získala pouze dva body za remízy v Náchodě a ve Mšeně s juniorkou Jablonce, doma dvakrát prohrála (Slavia Praha“B“ a České Budějovice“B“) a před sebou má sérii čtyř mimořádně náročných duelů. Jede třikrát po sobě ven na hřiště Varnsdorfu, Příbrami“B“, Sparty Praha“B“ a potom doma hostí aspiranta postupu Kolín.
Bolka TV uvádí sestřih momentů z utkání boleslavské juniorky.

Jihočeši se dostali velmi snadno do vedení již v 7. minutě. Skopalíkem rozehraný rohový kop přeletěl boleslavské malé vápno, neobsazený Pravda hlavou našel před brankou podobně nekrytého Švehlu a pro něho bylo snadné hlavičkou překonat brankáře – 0:1. Boleslavší skórovali také po rohovém kopu. Ve 24. minutě ho dobře rozehrál Fabián a i když zkušený Vizingr na centr nedosáhl, míč si u zadní tyče našel Voborníka, který ho doklepl do budějovické sítě – 1:1. Ve 39. minutě po zákroku Kalíška, který se zranil a musel vystřídat, získala českobudějovická juniorka výhodu pokutového kopu a Mácha ho trefil tak přesně k pravé tyčce, že přestože Michňa směr vystihl, byl krátký – 1:2. Od počátku druhého poločasu si boleslavská juniorka vynutila mírnou převahu, ale k přímému ohrožení soupeřovy branky se hráči dostávali sporadicky. V 65. minutě Nesvadbův centr z levého okraje trestného území olíznul budějovické břevno. Boleslavské neštěstí bylo dokonáno v 74. minutě. Hbitý budějovický Picka se na levém křídle prosmýknul mezi dvěma bránícími protivníky, velmi dobře odcentroval a Stráský nikým neatakován skóroval – 1:3. V 76. minutě rozhodčí vyloučil Skopalíka za nesportovní chování, neboť strčil do protihráče, a českobudějovická juniorka dohrávala v oslabení. Dvougólové vedení si však pohlídala, i když Boleslavští stáhli hru na tři obránce a stoperem Vizingrem posílili útočnou formaci.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Michňa – Kalíšek (40. Brezinský), Vizingr, Pára, Nesvadba – Vajgl (74. Murárik), Skramužský, Gögh (70. M. Sedláček), Fabián – Mikolanda, Voborník. Sestava SK Dynamo České Budějovice“B“: Pešula – Leština, Mácha, Švehla, Pravda (73. Bureš) – Hrbač, Skopalík, Příhoda, Picka – Schön (64. Ondrášek), Stráský.

Góly: 24. Voborník – 7. Švehla, 39. Mácha (penalta), 74. Stráský

ŽK: Nesvadba, Mikolanda, Brezinský, Pára, Murárik (všichni MB“B“)

ČK: Skopalík (ČB“B“)

Rozhodčí: Berka – Pešek, Kovařík

Diváků: 180

Fanshop banner