Exsparťan Poláček zve na utkání se Spartou
Klub

Exsparťan Poláček zve na utkání se Spartou

Redakce

Utkání 20. kola Gambrinus ligy AC Sparta Praha - FK Mladá Boleslav se hraje v pondělí 2. dubna od 17,15 hodin. Již týden před tímto termínem bylo obsazených patnáct autobusů. Spolu s těmi, kteří pojedou vlastními auty, boleslavské fotbalisty podpoří přímo ve sparťanském hnízdě přibližně jeden tisíc příznivců s vírou, že Mladá Boleslav to na Spartu umí.


Bolka TV uvádí osobní pozvánku Tomáše Poláčka, který do Mladé Boleslavi přestoupil před půl rokem právě ze Sparty Praha.

Na fanouškovském chatu oficiální webové prezentace Sparty Praha se Spaťané kasají, že Boleslav roztrhají na cucky. Nečekaně dost si věří, když v dosavadních pěti vzájemných duelech Sparta dokázala Boleslav porazit jenom jednou. Jinak vždy dostala pěkně na frak. Nejvíce loni na podzim 3:0.
Při tomto dosud posledním utkání hrála Mladá Boleslav v sestavě: Miller - Ševinský, Brezinský, Rolko, Palát - Vaculík (71. Sedláček), Matějovský, Abraham, Poláček - Kulič (90. Mikolanda), Pecka. Sparta Praha si odvezla třígólovou nakládačku ve složení: Blažek - Zabavník, Lukáš, Řepka, Kadlec - Kisel (61. Došek), Sivok, Sylvestre, Kolář - Lustrinelli (46. Šimák), Jun.
To už byl Tomáš Poláček v boleslavském dresu, ale na podzim 2005, kdy kopal ještě v rudých barvách, se podílel gólem na dosud jediné sparťanské výhře nad boleslavským týmem. „To je pravda a vzhledem k tomu, že za Mladou Boleslav jsem se v lize ještě netrefil, rád bych dal gól právě proti Spartě," uvedl Tomáš Poláček.
Za Spartu Praha nastoupí Marek Kulič poprvé proti Mladé Boleslavi, které dělal kapitána ještě před čtvrt rokem. V dosavadních pěti vzájemných utkání byl vždy na straně Mladé Boleslavi, ale gól Spartě nedal ani jeden.

Statistika ligových utkání se Spartou:
podzim 2004 Sparta - MB 0:1 (Rojka)
jaro 2005 MB - Sparta 2:1 (Rojka, Pecka - Jun)
podzim 2005 Sparta - MB 4:2 (Došek, Poláček, Herzán, Slepička - Simr, Pecka)
jaro 2006 MB - Sparta 2:0 (Pecka, Vaculík)
podzim 2006 MB - Sparta 3:0 (Pecka 2, Vaculík)

Fanshop banner