Kolín přestříleli až v závěrečné půlhodině
Klub

Kolín přestříleli až v závěrečné půlhodině

Redakce

Proti třetiligovému soupeři se do Kolína vypravili fotbalisté MLadé Boleslavi bez čtyř hráčů nominovaných do českých reprezentací. S Brücknerovým áčkem byl boleslavský kapitán Marek Matějovský a se Škorpilovou jedenadvacítkou David Brunclík, Milan Kopic a Jan Kysela. Boleslavští nedokázali herní převahu hodinu gólově vyjádřit. Jednoznačnost výhry stvrdili až v závěrečné pětiminutovce.

Výčet promarněných příležitostí byl pestrý. V 10. minutě přechytračil Abraham kolínskou obranu přesnou kolmicí na Ordoše, ten blafákem obehrál brankáře, ale trefil tyč opuštěné branky. V 16. minutě Holub centroval na Pecku, který v tísni hlavičkoval nepřesně. Ve 20. minutě po Holubem rozehraném rohu Rolkům pokus o lob skončil na kolínském břevně. V jiné povedené akci si Peckův centr zpracoval Poláček do střelecké pozice, ale jeho střela z vápna se sotva dokutálela k brankáři. Ve 35. minutě po chybné kolínské rozehrávce přetlačil Pecka vyběhnuvšího brankáře, ale ve skluzu tísněn obráncem přestřelil prázdnou branku.
Sedm minut před přestávkou kolínskou povedenou ránu ze dvaceti metrů Miller vyrazil.Ve 39. minutě obranou zblokovanou Dittrichovu ránu zkoušel bez přípravy dorazit Holub, ale těsně minul horní růžek kolínské branky. Ve 43. minutě po Peckově centru a Holubově střele se k míči na malém vápně dostal Poláček a nikým neatakován netrefil branku.
Po změně stran se Kolínští dostávali více k boleslavskému trestnému území a vybojovali několik rohových kopů. Na jejich odvrácení stačil Rolko s Kučerou. V 52. minutě se Sedláček ve vápně dobře uvolnil a přihrál Peckovi, protihráči mu však vystřelit nedovolili..V 61. poslal Pecka po levém křídle do úniku Fabiána, ten přihrál volnému Mikolandovi, který se však školácky ukopl.
V 67. minutě prostřelil kolínského brankáře Mikolanda - 0:1. Byl na konci akce, při které se bez úspěchu pokoušeli vystřelit Dittrich a Sedláček..Dvě minut po vedoucím gólu zahodil šanci Fabián. V 70. minutě Abraham vymyslel podobnou kolmici, jako na počátku utkání a Sedláček běžel sám na kolínského brankáře, ale nepřekonal jej.
V 76. minutě opět Pecka poslal do šance Fabiána a jeho střela rozvlnila pouze boční síť. Na druhé straně v 79. minutě nastřelil kolínský Čáp břevno. V 83. minutě natáhl kolínského brankáře Sedláček, když placírkou hledal volný kout branky. V 85. minutě vyslal Mikolanda podle levé postranní čáry Sedláčka a jeho centr přes šířku vápna zakončil střelou bez přípravy Dittrich - 0:2. V další minutě po Dittrichově přihrávce přidal gól Pecka, když mazácky přehodil kolínského brankáře - 3:0.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller (46. Kučera) - Ševinský, Rajnoch, Rolko, Palát (46. Nesvadba) - Dittrich, Abraham, Ordoš (58. Mikolanda), Poláček (56. Fabián) - Holub (46. Sedláček), Pecka.

Góly: 67. Mikolanda, 85. Dittrich, 86. Pecka

Rozhodčí: Kabyl - Zoskin, Šťastný

Diváků: 100

Fanshop banner