Ptejte se Tomáše Poláčka
Klub

Ptejte se Tomáše Poláčka

Redakce

Tomáš Poláček usedne ve středu 28. března ve 12 hodin k počítači v klubovém interiéru FK Mladá Boleslav, aby odpověděl na dotazy fanoušků mladoboleslavského fotbalu. Otázky můžete posílat od této chvíle až do středy 12,30 hodin. Ptejte se zde.

Šestadvacetiletý Tomáš Poláček je se 172 centimetry tělesné výšky jeden z nejmenších bojovníků Uhrinova ligového komanda. Do Mladé Boleslavi přišel v loňském létě ze Sparty Praha těsně před uzavřením soupisky pro druhé předkolo Ligy mistrů s norským šampionem Valarenga IF Oslo, aby posílil levou stranu středové formace.

Je odchovancem Slávie Praha, do jejíž ligové sestavy dospělých se však dostal pouze dvakrát. V roce 2000 odešel do Mostu, kterému pomohl z druhé do první ligy. Na podzim 2005 přestoupil do Sparty Praha a z ní v červenci 2006 do Mladé Boleslavi, kde podepsal čtyřletý kontrakt.

Dosud nastoupil ve 33 prvoligových utkání (za Most 4, Spartu 17 a MB 12), ve kterých pětkrát skóroval. Jeden gól dal v mosteckém, zbylé ve sparťanském dresu. Ze čtyř sparťanských tref byla jedna do boleslavské branky a to na podzim 2005, kdy Sparta Praha porazila Mladou Boleslav 4:2.

Za FK Mladá Boleslav se ještě v ligovém utkání do soupeřovy sítě netrefil. Ale při loňské podzimní výhře nad Spartou 3:0 přihrával Peckovi na první gól a podílel se tak na tom, že Mladá Boleslav tehdy poskočila na první místo ligové tabulky a vedení sparťanského klubu odvolalo z trenérského postu Stanislava Grigu, který pro Poláčka neměl místo v sestavě.

Fanshop banner