Dorostenec Jiří Zábraha poprvé reprezentoval
Klub

Dorostenec Jiří Zábraha poprvé reprezentoval

Redakce

První reprezentační start absolvoval boleslavský dorostenec Jiří Zábraha v jednom ze dvou březnových mezistátních přípravných utkání šestnáctiletých družstev Česka a Rakouska. Moc radostná premiéra to však nebyla. Česká šestnáctiletá reprezentace s rakouskými vrstevníky dvakrát prohrála, aniž dala gól. Poprvé v úterý 20. března v Mikulově 0:2 a podruhé ve čtvrtek 22. března v Hollabrunnu 0:1.

V širší nominaci šestnáctileté reprezentace Česka, kterou vede trenér Josef Pešice, jsou z mladoboleslavských dorostenců Michal Rýdl a Jiří Zábraha. Obránce Rýdl již reprezentoval třikrát, ale tentokrát v osmnáctičlenném výběru pro dvojutkání s Rakouskem chyběl. Zábraha tak byl jediným boleslavským fotbalistou mezi osmnácti nominovanými a nastoupil do utkání proti Rakousku 22. března v Hollabrunnu.
Pešice dává dohromady nový tým, jehož hlavním výkonnostním cílem bude vybojovat účast na mistrovství světa sedmnáctiletých, které se hraje v příštím roce 2008 v Turecku. Letos na podzim se uskuteční první fáze kvalifikace v níž je dvaapadesát účastníků rozdělených do třinácti skupin. Hrát se bude turnajovým systémem každý s každým a pořadatelem jednoho z turnajů je i Česko. O dvě postupová místa se střetne s Itálií, Kyprem a Arménií. Ve druhé kvalifikační fázi se bude hrát v sedmi čtyřčlenných skupinách o sedm postupových míst na zmíněný šampionát v roce 2008. Vítěze sedmi skupin doplní družstvo pořádajícího Turecka.

Fanshop banner