Boleslav hraje přátelsky v Kolíně
Klub

Boleslav hraje přátelsky v Kolíně

Redakce

V reprezentační pauze si boleslavský prvoligový tým naplánoval přátelské utkání na hřišti kolínského třetiligového klubu. FK Kolín - FK Mladá Boleslav se hraje v úterý 27. března od 15,30 hodin. Ze současného boleslavského kádru v minulosti kolínský dres oblékali František Ševinský a Tomáš Sedláček. Kolínští z aktuálního druhého místa ČFL pokukují po II.lize, neboť ve třech jarních zápasech ještě neztratili ani bod, přestože hráli dvakrát venku. „Druhé lize bychom se nebránili," prohlásil před prvním jarním mistrákem kolínský trenér Stanislav Kocourek.

Mladá Boleslav pojede do Kolína bez čtyř reprezentantů. Kapitán boleslavského mužstva Marek Matějovský je v Brücknerově nominaci českého áčka na dvě kvalifikační utkání pro evropský šampionát s Německem (24.3.) a Kyprem (28.3.). Další hráči David Brunclík, Milan Kopic a Jan Kysela jsou pro změnu ve Škorpilově výběru jedenadvacetiletých reprezentantů pro mezistátní přátelské duely s Nizozemskem (23.3.) a Německem (27.3.). Právě v den přátelského utkání FK Kolín - FK Mladá Boleslav hrají v Düsseldorfu reprezentační duel Německo"21" - Česko"21".
Kolínský tým je kandidátem postupu do druhé ligy. Alespoň podle momentálního postavení ve třetiligové tabulce, kdy na druhém místě ztrácí čtyři body na vedoucí střížkovský klub Bohemians Praha. V dosavadním jarním mistrovském programu získal Kolín devět bodů ze tří utkání. Na hřišti strahovského centra vyhrál nad rezervou pražské Sparty 1:0 gólem Hendrycha, potom doma vyřídil Cheb 4:1 trefami Bláhy, Kalivody, Štočka a Čápa a nejčerstvější body bral v Náchodě za těsné vítězství 1:0, které zařídil Doseděl ve druhé přesčasové minutě.
V loňském září boleslavská juniorka v Kolíně remizovala 2:2, když ztratila dvougólové vedení. Poločas vyhrála proměněnou penaltou T. Brezinského a ve 49. minutě se přidal Ordoš. Ovšem v 73. minutě kolínský Bláha snížil a v 84. minutě jeho spoluhráč Doseděl tečovanou ranou vyrovnal.
Jarní odveta o třetiligové body FK Mladá Boleslav"B" - FK Kolín se hraje v sobotním dopoledni 21. dubna na hřišti boleslavské Astonky.

Fanshop banner