Žáček se Sedláčkem zachránili alespoň bod
Klub

Žáček se Sedláčkem zachránili alespoň bod

Redakce

Ze severu Čech přivezla juniorka jenom jeden bod, který v rozmezí tří minut vystříleli Žáček se Sedláčkem v době, kdy se zdálo být utkání pro boleslavské béčko ztracené, neboť prohrávalo o dva góly. Dva body za jarní remízy v Náchodě a v Jablonci zatím nepomohly s postavením mužstva z předposlední příčky ČFL.

První poločas boleslavská juniorka prohrála, přestože nebyla herně horší, než protivník. Útoky se přelévaly z jedné strany na druhou, jak se ve fotbalové hantýrce říká, hrálo se nahoru dolů. Ovšem bezprostředních ohrožení brankářů moc k vidění nebylo. V posledních vteřinách první půle zkušený T. Sedláček ztratil zbytečně míč a následnou jabloneckou akci zakončil gólově Šísler - 1:0.
Patnáct minut po změně stran se dostal do šance Mikolanda, jeho hlavičku však stačil jablonecký brankář nohou vyrazit. V 70. minutě po rohovém kopu překonal boleslavského Šedu podruhé Patka - 2:0. V tu chvíli to s boleslavskou juniorkou vypadalo zle, ale již v 72. minutě obránce Žáček levačkou vyslal táhlou střelu na soupeřovu branku a oživil v týmu naději na bodový zisk - 2:1. V 75. minutě bylo ještě radostněji, neboť T. Sedláček dal zapomenout na své zaváhání z prvního poločasu vyrovnávacím gólem - 2:2.
Ve zbývající čtvrthodince měla Mladá Boleslav jednoznačně navrch, Jablonečtí dohrávali utkání v útlumu a bez náznaku šance. V 83. minutě běžel T. Sedláček sám na jabloneckou branku, ale gólman jeho střelu vyrazil nohou. Tři minuty před koncem Ordoš dokonce trefil břevno. Vítězný gól nepadl a tak se Boleslavi odveta za podzimní prohru 2:3 povedla jenom zčásti.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Šeda - Pára, Mrvík (11. Žáček), Rolko, Kalíšek - T. Sedláček, Vizingr (81. Skramužský), Ordoš, Fabián - Mikolanda, Voborník (60. Gögh). Rozhodčí Šedivka napomínal žlutou kartou Vizingra. Utkání sledovalo 250 diváků.

Na jaře zatím přibývají na konto FK Mladá Boleslav"B" body pomalu. Po remíze v Náchodě a domácí prohře s béčkem Slávie Praha zase pouze nerozhodný výsledek na severu Čech. „Ze tří zápasů jenom dva body je málo," povzdechl si vedoucí juniorky Michal Doležal.
Nejbližším duelem o body ČFL je mistrovské utkání FK Mladá Boleslav"B" - Dynamo České Budějovice"B" v sobotu 31. března od 10,15 hodin. Potom boleslavskou juniorku čeká těžká série tři utkání na soupeřových hřištích v neděli 8.4. ve Varnsdorfu, v sobotu 14.4. v Příbrami proti tamnímu béčku a ve středu 18. 4. v Praze proti sparťanské rezervě.

Fanshop banner