Trenér Škorpil před novináři sršel vtipem
Klub

Trenér Škorpil před novináři sršel vtipem

Redakce

Trenér české jedenadvacetileté reprezentace Ladislav Škorpil se na tiskovou konferenci po přípravném utkání s nizozemským soupeřem dostavil v rozverné náladě. Průběh utkání i úroveň přípravy na letošní evropský šampionát zhodnotil sice rozvážně, ale když přišla řeč na trojici mladoboleslavských fotbalistů, projevil svůj pověstný smysl pro humor. Připomněl všem, že fotbal je hlavně zábava.

Nizozemské družstvo pochválil: „Viděli jsme velice kvalitního soupeře, který sice účast na mistrovství Evropy dostal darem, protože je pořadatelem, ale předvedl kvalitu v individuální technické vybavenosti, pohybu, dynamičnosti a schopnosti rychlé kombinace." Zdůraznil, že česká jedenadvacítka v poslední době remizovala s třemi účastníky letošního mistrovství Evropy, a to konkrétně s Itálií, Portugalskem a naposledy s Nizozemskem. „Výsledkově považuji všechny tři remízy za cenné vzhledem ke kvalitě soupeřů i vzhledem k vytváření si sebevědomí před mistrovstvím Evropy, které bude jistě na vysoké úrovni."
Boleslavské utkání Česko - Nizozemsko 1:1 přineslo kvalitní fotbal. Více jak dva tisíce diváků viděly spousty šancí před oběma brankami. „První půli jsme měli štěstí, ve druhé půli se dá říct, že jsme dokázali ohrozit soupeřovu branku a mohli i vyhrát," uvedl Ladislav Škorpil. „Pro nás byl tento zápas velmi užitečný, protože jsme hráli s účastníkem mistrovství Evropy. Hráli jsme málo útočně a chyběl nám hráč, který by se prosadil v koncovce. Určitě jsme po většinu utkání hráli kombinačně lepší fotbal, než český soupeř," prohlásil sebevědomý nizozemský trenér Foppe de Hann. Český kouč připomněl, že tým má ještě kádrové rezervy hlavně pro středovou řadu. „Využitím Frejlacha, Pudila, Huška a Koláře jsme schopní dostat se herně do větší kvality."
K nasazení trojice boleslavských fotbalistů, z nichž Kopic v obraně a Kysela v útoku odehráli celé utkání a Brunclík na kraji středové řady téměř hodinu, předvedl Škorpil svoji typicky humornou komunikaci s novináři, když řekl: „Kysela, Brunclík a Kopic hráli v základní sestavě, protože jsem řekl, že všichni nominovaní hráči se v těchto dvou přípravných utkáních s Nizozemskem a v Německu dostanou do základní sestavy a nevidím důvod, proč by v ní měli být v Německu a ne v Mladé Boleslavi, když tady působí a mohou zvýšit počet diváků v hledišti přinejmenším o své příbuzné," Nad otázkou jednoho ze žurnalistů, zda má přehled o počtu příbuzných jednotlivých hráčů reprezentačního výběru, se trenér Škorpil na chvilku zamyslel, než pokračoval ve své upřímné komunikaci. „To opravdu nevím, kolik který hráč má příbuzných, ale vím, že určitě nejvíce příbuzných má romská komunita," odpověděl rozesmátému tiskovému středisku. A jak tedy byl spokojený s hrou Kysely, Brunclíka a Kopice? „Nechci jejich výkony veřejně hodnotit, Boleslavští si je zhodnotí sami," ukončil svůj projev Ladislav Škorpil a s úsměvem spokojeného fotbalového šlechtice odkráčel.

Fanshop banner