Trenér Škorpil nasadí boleslavskou trojici
Klub

Trenér Škorpil nasadí boleslavskou trojici

Redakce

Otázku boleslavských fotbalových příznivců, zda uvidí v reprezentačním dresu některého ze tří nominovaných fotbalistů FK Mladá Boleslav, když přijdou v pátek 23. března od 16,30 hodin na mezistátní utkání Česko"21" - Nizozemsko"21", zodpověděl trenér české reprezentační jedenadvacítky Ladislav Škorpil prohlášením, že Brunclík, Kopic i Kysela nastoupí v základní sestavě.


Je vcelku pochopitelné a logické, když trenér Škorpil s trojicí boleslavských fotbalistů v pátečním utkání počítá od začátku. Využije jejich znalosti domácího hřiště a také přirozené motivace podat maximální výkon před boleslavským publikem. A protože jedenadvacítka po pátečním duelu s Nizozemskem hraje v nejbližším úterý další utkání v Německu, přirozeně rozloží zápasové zatížení mezi všechny nominované fotbalisty.
Páteční utkání bude pro Davida Brunclíka třetím, pro Milana Kopice čtvrtým a pro Jana Kyselu pátým startem v dresu české reprezentační jedenadvacítky. Gól v dresu se státním znakem na prsou nedal ještě žádný z nich. Napravit to můžou třeba v boleslavském utkání proti Nizozemsku.
Reprezentační výběr jedenadvacetiletých fotbalistů se sešel v Praze již v pondělí 19. března a tréninky, taktické porady i nezbytnou regeneraci absolvoval v nymburském sportovní centru. „Úterní tréninky byly lehké, celou středu jsme nacvičovali standardní situace a v týdnu došlo i na taktiku a informace o soupeři," prozradil Jan Kysela. Poslední ostrý trénink před utkáním ve čtvrtečním odpoledni absolvovali Škorpilovi svěřenci na hřišti v Mladé Boleslavi. V místě konání pátečního utkání trénovali ve čtvrtečním večeru i nizozemští mladíci.
Na poslední noc před utkáním s Nizozemskem odjela reprezentační jedenadvacítka zase do Nymburka. „Jsem tady pomalu častěji, než doma," prohlásil Kysela v nadsázce, neboť nymburské sportovní centrum využívá i FK Mladá Boleslav. „Na utkání s Nizozemskem se těším hodně, protože se hraje v Mladé Boleslavi a doufám, že přijdou boleslavští fandové a že trenér nám třem boleslavským hráčům dá šanci," přeje si Kysela.

Fanshop banner