Brunclík dalším nominovaným reprezentantem
Klub

Brunclík dalším nominovaným reprezentantem

Redakce

Mladoboleslavský záložník David Brunclík byl dodatečně povolán do jedenadvacetileté reprezentace pro přípravná březnová utkání s Nizozemskem v Mladé Boleslavi a Německem v Düsseldorfu. Trenér Ladislav Škorpil na Davida Brunclíka ukázal jako na náhradu za zraněného sparťanského záložníka Huška.

FK Mladá Boleslav se tak stal jedním ze tří klubů, který do reprezentační jedenadvacítky dodal tři fotbalisty (Kopic, Kysela, Brunclík). Dalšími jsou Teplice a České Budějovice. Trojice boleslavských mladíků si reprezentační premiéry odbyla již v loňském roce, kdy absolvovali letní mezinárodní turnaj ve Francii. Počtem startů v národním dresu však stále patří k těm méně zkušenějším, což mají nyní příležitost napravit.
Záložník případně krajní obránce David Brunclík má zatím dva starty za reprezentační jedenadvacítku, ale první zkušenosti s dresem národního týmu udělal při čtyřech startech ve výběru patnáctiletých. Ofenzivní záložník nebo útočník Jan Kysela dres jedenadvacetileté reprezentace oblékl zatím čtyřikrát. „Nominace mě příjemně překvapila a na utkání s Nizozemskem a Německem se těším," přiznal Kysela. Konstruktivní obránce Jan Kopic reprezentoval v dresu jedenadvacítky dosud třikrát. „Letos mi k nominaci určitě pomohl přechod ze sparťanského béčka do ligové sestavy v Mladé Boleslavi," uznal Kopic, že v boleslavském ligovém dresu je více na očích trenéra Škorpila.

Fanshop banner