Přijďte fandit reprezentačním nadějím
Klub

Přijďte fandit reprezentačním nadějím

Redakce

Mezistátní přátelské utkání Česko"21" - Nizozemsko"21" se hraje v pátek 23. března od 16,30 hodin v Mladé Boleslavi na městském stadionu. Pro oba týmy je to příprava na mistrovství Evropy jedenadvacetiletých, které se koná v první polovině června v Nizozemsku. Fotbaloví příznivci v obou sestavách pátečního duelu uvidí budoucnost českého a nizozemského fotbalu, to znamená hráče, kteří zanedlouho budou reprezentovat své země v dospělých týmech. V české nominaci jsou Milan Kopic a Jan Kysela z FK Mladá Boleslav.
Koukněte na Bolka TV a poslechněte si osobní pozvánku boleslavského fotbalisty a reprezentanta ČR"21" Jana Kysely.

Jedenadvacetiletý reprezentační výběr trenéra Ladislava Škorpila se sešel v Praze již v pondělí večer. V následujících devíti dnech má na programu dvě přátelská utkání. V pátek 23. března proti Nizozemsku v Mladé Boleslavi a v úterý 27. března proti Německu v Düsseldorfu.
Vrcholem letošní jarní sezóny jedenadvacetiletých reprezentantů je mistrovství Evropy, které se koná od 10. do 23. června v nizozemských městech Arnhem, Heerenveen, Nijmegen a Groningen. Česko v základní skupině hraje v pondělí 11. června proti Anglii, ve čtvrtek 14. června proti Srbsku a v neděli 17. června proti Itálii.

Nominaci Česka"21" pro březnová přípravná utkání tvoří brankáři Josef Kubásek (FK Baník Sokolov), Zdeněk Zlámal (FC Tescoma Zlín); obránci Roman Hubník (FK Moskva), Michal Kadlec (AC Sparta Praha), Josef Kaufman (FK Teplice), Jiří Kladrubský (Dynamo České Budějovice), Martin Klein (FK Teplice), Milan Kopic (FK Mladá Boleslav); záložníci Mario Holek (1. FC Brno), Luboš Hušek (AC Sparta Praha), Tomáš Jirsák (FK Teplice), Jan Kysela (FK Mladá Boleslav), František Rajtoral (FC Baník Ostrava), Ladislav Volešák (Dynamo České Budějovice); útočníci Martin Fillo (FC Viktoria Plzeň), Jan Holenda (Dynamo České Budějovice), Daniel Kolář (AC Sparta Praha), Michal Papadopulos (Bayer Leverkusen).


V nizozemské nominaci jedenadvacetiletých pro utkání v Mladé Boleslavi jsou brankáři Vermeer (Ajax), Waterman (Alkmaar); obránci Donk (Alkmaar), Drenthe, Vlaar (oba Feyenoord), Jong-a-Pin, Zuiverloon (oba Heerenveen), Kruiswijk (Groningen), Van der Struijk (Tilburg); záložníci Aissati, Bakkal (oba Twente), Bruins (Excelsior), Maduro (Ajax), Sno (Celtic); útočníci Beerens (Nijmegen), Jenner (Alkmaar), Rigters (Breda), Vincken (Feyenoord).
Nejzkušenější z nich Maduro z Ajaxu má již dvanáct startů za první nizozemský tým dospělých. Čtyři z nominovaných hráčů se loni v této věkové kategorii stali mistry Evropy (brankář Kenneth Vermeer, obránci Ron Vlaar, Arnold Kruiswijk a záložník Ismail Aissati).

Fanshop banner