Pojeďte za padesát korun fandit Boleslavi proti Spartě
Klub

Pojeďte za padesát korun fandit Boleslavi proti Spartě

Redakce

Utkání 20. kola Gambrinus ligy AC Sparta Praha - FK Mladá Boleslav se hraje v pondělí 2. dubna od 17,15 hodin. Ve hře je umístění na předních ligových příčkách zaručujících účast v evropských pohárech. Navíc loňský boleslavský kapitán Marek Kulič vyběhne ve sparťanském dresu poprvé proti Mladé Boleslavi. Fotbalový klub pořádá autobusový zájezd v ceně pouhých 50,- Kč (doprava+vstupenka) pro fandy, kteří se přihlásí nejpozději do pátečního poledne 23. března u pana Pažouta na telefonním čísle 777313404.

Ligový fotbal má nyní reprezentační pauzu kvůli kvalifikačním duelům pro ME (Česko-Německo 24.3. a Česko-Kypr 28.3.) a proto Mladá Boleslav hraje na Spartě Praha až v prvním dubnovém pondělí, což je navíc termín pro televizní přenos ČT. Protože se však očekává nesmlouvavá a dramatická fotbalová bitva, bude každý hlas v letenském hledišti potřeba. Hraje se o evropské poháry i sportovní prestiž.
Mladá Boleslav je jediným ligovým soupeřem, se kterým má Sparta Praha pasivní bilanci. Z dosavadních pěti vzájemných utkání Mladá Boleslav vyhrála čtyři a Sparta jenom jedno. Celkové skóre 10:5 vyznívá jasně v boleslavský prospěch. Navíc v loňském roce Mladá Boleslav dvakrát Spartu vyřídila s nulou. Na jaře vyhrála 2:0 a na podzim dokonce 3:0, což bylo i nejvýraznější boleslavské vítězství nad nejbohatším českým klubem.
Při tomto dosud posledním vzájemném utkání hrála Mladá Boleslav v sestavě: Miller - Ševinský, Brezinský, Rolko, Palát - Vaculík (71. Sedláček), Matějovský, Abraham, Poláček - Kulič (90. Mikolanda), Pecka. Sparta Praha utrpěl třígólovou prohru ve složení: Blažek - Zabavník, Lukáš, Řepka, Kadlec - Kisel (61. Došek), Sivok, Sylvestre, Kolář - Lustrinelli (46. Šimák), Jun.

Statistika ligových utkání se Spartou:
podzim 2004 Sparta - MB 0:1 (Rojka)
jaro 2005 MB - Sparta 2:1 (Rojka, Pecka - Jun)
podzim 2005 Sparta - MB 4:2 (Došek, Poláček, Herzán, Slepička - Simr, Pecka)
jaro 2006 MB - Sparta 2:0 (Pecka, Vaculík)
podzim 2006 MB - Sparta 3:0 (Pecka 2, Vaculík)

Fanshop banner