Boleslav nedala Jablonci tolik prostoru jako Sparta
Klub

Boleslav nedala Jablonci tolik prostoru jako Sparta

Redakce

Trenér Uhrin opakovaně říká, že doma musí mužstvo vyhrávat kvůli bodům do mistrovské tabulky a také kvůli fotbalovým příznivcům. Stejný úkol měla Mladá Boleslav i v utkání proti Jablonci, ale ten do Pojizeří přijel s gloriolou vítěze nad pražskou Spartou. A také touhou dotáhnout se na Mladou Boleslav, za kterou zaostával jen o tři body. Utkání Mladá Boleslav - Jablonec 2:0 mělo správnou atmosféru a výbornou úroveň. Na tiskovce po utkání byl pochopitelně o poznání spokojenější trenér vítězů.

„Nepovedlo se nám vstoupit do utkání podobně aktivně jako na Spartě a ztráceli jsme hodně balóny, i když se nám podařilo postupně hru vyrovnat," přiznal jablonecký trenér Petr Rada.
„Zvolili jsme jinou hru než v Plzni,"
zdůraznil boleslavský kouč Dušan Uhrin. V čem byla jiná? „Více jsme se tlačili na obranu soupeře."
Jablonecký kolega to potvrdil, když odpovídal na novinářský dotaz, čím si vysvětluje, že jeho svěřenci nezopakovali senzační výkon a výsledek ze Sparty, kde Jablonec vyhrál 3:0. „Boleslav hrála úplně jinak než Sparta, natlačila se více na naši obranu než Sparťané, kteří našim hráčům nechávali více prostoru. Navíc jsme v Mladé Boleslavi hráli bez pohybu a z toho vyplynulo, že jsme se nedostali do zápasu," dodal zklamaným hlasem Rada.
Boleslavský Uhrin si liboval, s jakou aktivitou vletěli jeho hráči do zápasu, neboť v úvodních několika minutách si vytvořili tři gólové příležitosti. „Jsem spokojený i s obranou, protože jsme zase nedostali gól. Druhou půli jsme měli dostatečně míč pod kontrolou, hráči splnili, co jsme si řekli nepouštěli soupeře do zakončení," pochválil Uhrin taktickou disciplinovanost svého týmu Uhrin.
To jablonecký Rada mluvil úplně jinak. Na hráče se zlobil, že první gól inkasovali po hrubé chybě stoperů, kteří se nechali vytáhnout moc dopředu, a před druhým gólem neuhlídali protihráče při standardní situaci, ačkoliv se na ně důkladně připravovali. „Do druhého poločasu jsem vstoupili aktivně a snažili se tlačit dopředu, ale zabrzdilo nás vyloučení, které jsme si sami zavinili. Proti takovému soupeři, jako je současná Mladá Boleslav na domácím hřišti jsme v oslabení těžko mohli pomýšlet na zvrat," neopomněl zmínit fatální chybu Loučky, jenž si vykoledoval červenou kartu za sražení Brunclíka v 65. minutě. „Prohra nás mrzí, ovšem domácí byli lepší a vyhráli zaslouženě," uznal jablonecký trenér Rada.

Fanshop banner