Dittrich se trefil poprvé, Rajnoch má již devět zářezů
Klub

Dittrich se trefil poprvé, Rajnoch má již devět zářezů

Redakce

V útrobách mladoboleslavského městského stadionu se mísila radost se smutkem, jak tomu bývá téměř po každém fotbalovém utkání. Tentokrát to platilo o střetnutí 19. kola Gambrinus ligy Mladá Boleslav - Jablonec 2:0.

„Těšil jsem se a věřil, že neprohrajeme," říkal smutně Jan Flachbart. Kolínský odchovanec, který už v žákovském věku přešel do Mladé Boleslavi a přestože po zahraničním angažmá v ruském Petrohradu je dnes ve službách Jablonce, domov má stále ve vilové čtvrti nedaleko mladoboleslavského stadionu.
To podstatně méně zkušenější Jaroslav Dittrich, který fotbalově vyrostl v Pardubicích a nyní z druholigového Sokolova hostuje v Mladé Boleslavi, měl výrazně lepší náladu. Aby ne, když ve druhém prvoligovém startu si připsal první gól. Stalo se v 25. minutě. „Inkasovali jsme po hrubé chybě, kdy se stopeři nechali vytáhnout," zlobil se jablonecký trenér Petr Rada.
Netaktické rozestavení využil Pecka a poslal svého útočného parťáka Kyselu do brejku. „Viděl jsem, že utekl stoperům a běží sám na branku a řekl jsem si, že musím běžet taky, co kdyby bylo potřeba dorazit míč vyražený brankářem a ono to tak vyšlo," popisoval situaci šťastný Dittrich. Spoluhráč opravdu trefil vyběhnuvšího Špita. „Kysela měl skórovat," zlobil se boleslavský kouč Dušan Uhrin na čerstvě nominovaného člena reprezentačního výběru do 21 let. Naštěstí se k brankářem vyraženému míči dostal Dittrich a doklepnul ho do sítě. „Hlavně jsem se snažil, abych to trefil dřív, než by střelu zmařil obránce ve skluzu. Ale jinak to byl docela snadný gól." Ovšem pro Mladou Boleslav důležitý, neboť mužstvo uklidnil.
Na tříbodovou pojistku totiž došlo až v 70.minutě. Zařídil ji přesnou hlavičkou pod břevno jablonecké branky stoper Jan Rajnoch. Pro sparťanského odchovance, který patří nyní k základním stavebním kamenům boleslavské defenzivy, to byla již devátá ligová trefa. „Vyšlo to, jako na tréninku," přiznal, že boleslavskému týmu vyšel nacvičený signál. V průběhu utkání se vydával do soupeřova trestného území pravidelně při standardních situacích, ale více než hodinu trvalo, než se prosadil. „Jablonečtí si mě hodně těsně hlídali a těžko jsem se prosazoval. Tak jsem si naběhl do jiného prostoru, místo na přední ke vzdálenější tyči. Obránci na mě chvíli zapomněli a Matějovský dobře našel," dodal Rajnoch.

Fanshop banner