Dittrich s Rajnochem gólově potvrdili povedený výkon celého týmu
Klub

Dittrich s Rajnochem gólově potvrdili povedený výkon celého týmu

Redakce

Podobně jako před půl rokem, i tentokrát Boleslavští porazili Jablonec o dva góly. Vyhráli zaslouženě, byli lepší než soupeř a na rozdíl od jarní premiéry v Plzni tentokrát dvě z mnoha střelecký příležitostí proměnili v nádherné góly. Ten Dittrichův byl prvním ligovým tohoto fotbalisty. Hráči v uplakaném počasí rozdávali přítomným divákům radost plnými hrstmi. Byli odměněni třemi body a bouřlivým potleskem.

Podívejte se na Bolka TV, jak rozhodčí vylučuje jabloneckého Loučku a boleslavský Rajnoch pečetí výhru v utkání FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 2:0.

Boleslavští se od první minuty tlačili na jabloneckou branku, což se jim dařilo především po pravé straně. Hned ve 2. minutě po Kyselově akci se ocitl v obrovské šanci Poláček, ale nastřelil padajícího Špita a odražený míč poslal Pecka nad břevno. Zanedlouho Pecka střílel do Špitovy náruče. Jablonec se probudil až po čtvrthodině. Náznak ofenzivní akce v podání Zehera snadno zmařil Kopic. O pět minut později kopal Jablonec rohový kop, ale boleslavská obrana ho zvládla. Ve 23. minutě se za dlouhým bekovským odkopem hnal Zeher, ale brankář Miller byl u míče dříve.

Když se zdálo, že po úvodním boleslavském náporu Jablonec hru vyrovná, padl první gól. Ve 25. minutě Pecka na půlce přistrčil Kyselovi, ten utekl jablonecké obraně a nastřelil vybíhajícího Špita. Naštěstí z pravé strany přiběhl Dittrich a do opuštěné branky dal svůj první ligový gól - 1:0.

Před koncem poločasu střílel Poláček z trestného kopu do zdi a Ševinský nad branku. Na druhé straně jablonecký Zeher ve vápně udržel míč v souboji s Dittrichem a Ševinským, ale také přestřelil.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji Jablonečtí. Ve 47. minutě po nedorozumění Dittricha s Peckou zabalil míč Flachbart a ve finále úprku přes půl hřiště z plného běhu vystřelil těsně mimo Millerovu branku. Boleslav odpovídala také nebezpečnými akcemi. Pecka obehrál Fukala, ale nepovedl se mu centr, Kysela netrefil branku a Pecka se marně natahoval na Poláčkovu přihrávku před jabloneckou brankou.

V 55. minutě hlavičkoval do Millerovy náruče Zábojník a vzápětí před jabloneckou brankou Dittrichovi utekla do zámezí Matějovského přihrávka napříč vápnem. V 65. minutě získal Jablonec výhodu rohového kopu, ale nepodařilo se mu ho zakončit a naopak Mladé Boleslavi vyšel brejkový protiúder. Na půlící čáře Brunclík obehrál Loučku a ten boleslavského hráče složil ragbyovým stylem, aby mu zabránil v sóle na jabloneckou branku. Sudí nezaváhal a Loučku vyloučil.

Mladá Boleslav po pěti minutách přesilovku využila. V 70. minutě kopal Matějovský trestný kop z místa nedaleko rohového praporku a před jabloneckou brankou nejvýš vyskočil Rajnoch. Míč jenom lehce líznul břevno a zapadl do sítě - 2:0. V 81. minutě po nepovedeném Zábojníkově odkopu se ocitl uprostřed jabloneckého vápna v nečekané palebné pozici Holub, ale přestřelil.

Závěrečnou čtvrthodinku Mladá Boleslav dohrála spokojená s dvougólovým vedením a Jablonec smířený s tím, že v oslabení na odvrácení porážky nemá. Poslední hvizd rozhodčího se téměř ztratil v aplausu spokojených diváků.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát - Dittrich (60. Brunclík), Abraham, Matějovský, Poláček (79. Holub) - Kysela (89. Mikolanda), Pecka.

Sestava FK Jablonec: Špit - Laciga, Fukal, Zábojník, Flachbart - Baranek, Kordula (65. Valenta), Loučka, Petržela - Svátek (70. Eliáš), Zeher (81. Smíšek).

Góly: 25. Dittrich, 70. Rajnoch

ŽK: Dittrich, Ševinský - Petržela

ČK: Loučka

Rozhodčí: Paták - Hojsík, Jiřík

Diváci: 4804

Fanshop banner