Juniorka pokazila vstup do druhého poločasu
Klub

Juniorka pokazila vstup do druhého poločasu

Redakce

Neuvěřitelným výpadkem koncentrace bezprostředně po změně stran zkazili boleslavští junioři zápas, když v necelých dvou minutách dvakrát inkasovali a soupeři vlastně nabídli tři mistrovské body. Důrazní slávisté potrestali hrubé chyby v protivníkově defenzívě a v závěru utkání odolali vzrůstajícímu boleslavskému tlaku. Po zbytečné domácí prohře zůstává FK Mladá Boleslav"B" na předposledním místě třetiligové tabulky.

V prvním poločase prokazovali mladíci v sešívaných dresech lepší organizaci hry a větší nasazení. Do vedení se dostali ve 13. minutě, která byla nešťastná pro boleslavský tým a konkrétně pro jeho kapitána a nejzkušenějšího borce Vizingra. Ve snaze po rázném odkopu z vlastního vápna mu míč odskočil na ruku, rozhodčímu to neuniklo a nařídil penaltu. Proměnil ji Bayer - 0:1.
Boleslavští se z šoku probrali až v závěru poločasu. Ve 41. minutě po Göghově rohu hlavičkoval Kalíšek jenom pár centimetrů vedle pravé slávistické tyčky. V poslední minutě poločasu vyhrál T. Sedláček souboj s dvěma protihráči, přistrčil míč Göghovi, který si připravoval střeleckou pozici zdánlivě váhavě, ale když už se rozhodl vypálit, byla z toho nádherná trefa do pravého horního rohu Divišovy branky - 1:1.
Boleslavští junioři vykřesanou bodovou naději hanebně uhasili v úvodní pětiminutovce druhého poločasu. Ve 49. minutě Mrvíkovo zaváhání, následné zmatky na rohu malého vápna a Šedovo otálení potrestal Robin Dejmek - 1:2. V příští minutě slávistický rohový kop Vrzal hlavičkoval přesně k levé tyči, protože mu v tom obránci ani brankář nebránili - 1:3.
Teprve za nepříznivého stavu přidali boleslavští hráči v pohybu a důrazu. Postupně si vynutili územní převahu. V 66. minutě Gögh vletěl zprava do soupeřova vápna a překonal slávistického gólmana, ale na brankové lajně obětavě zaskočil obránce Bauer. O minutu později se z výhodné pozice neprosadil Voborník. Slávisté byli blízko čtvrtého gólu v 71. minutě. Po srážce boleslavských stoperů Vizingra a Mrvíka se dostal do brejku Robin Dejmek, ale střílel těsně mimo levou vingl Šedovy branky.
V 81. minutě po Vajglově centru z pravé strany se hlavou prosadil Vizingr - 2:3. Zbytek utkání se odehrál kolem slávistického trestného území, často i v bezprostřední blízkosti branky, ale gól už žádný nepadl.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Šeda - Žáček, Vizingr, Mrvík, Kalíšek - Nečas (53. Vajgl), Gögh, Skramužský, M. Sedláček (61. Fabián) - T. Sedláček, Voborník.
Sestava Slavie Praha"B": Diviš - Bauer, Radek Dejmek, Šmíd, Nachtman - Jablonský, Stidíl, Bayer, Kovařík (38. Held) - Robin Dejmek, Vrzal (61. Zelinka, 89. Borovský).

Góly: 45. Gögh, 81. Vizingr - 13. Bayer (penalta), 49. Robin Dejmek, 50. Vrzal.

ŽK: Robin Dejmek

Rozhodčí: Blaschke - Bílek, Král

Diváci: 120

Fanshop banner