Jablonec přijíždí s čerstvým skalpem Sparty
Klub

Jablonec přijíždí s čerstvým skalpem Sparty

Redakce

Utkání 19. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 97 se hraje v nedělním odpoledni 18. března od 17 hodin. Jablonecký tým přijíždí s čerstvým skalpem Sparty Praha, kterou v úvodním jarním kole nečekaně pokořil třemi góly. Mladá Boleslav však má s Jabloncem aktivní ligovou bilanci, neboť z dosavadních pěti vzájemných utkání tři vyhrála, jenom jedno prohrála a jedno remízovala. Na domácím hřišti mají Boleslavští se Severočechy stoprocentní bilanci.
Průběh utkání můžete sledovat v on-line reportáži na tomto klubovém webu.

Před týdnem Jablonec začal jarní sezónu o poznání povedeněji než Mladá Boleslav bezgólovou remízou v Plzni. Severočeský tým šikovně poskládaný ze zkušených a talentovaných fotbalistů v Praze na Letné porazil Spartu jasně a zaslouženě 3:0, čímž ji sesadil z prvního místa v ligové tabulce. Góly stříleli Loučka, Zeher a Smíšek. Jablonečtí hráli v sestavě: Špit - Laciga, Zábojník, Fukal, Flachbart - Baranek, Loučka, Kordula, Petržela (81. Weber) - Svátek (90. Eliáš), Zeher (75. Smíšek).
Někdejší reprezentant a hráč Sparty Praha i Mladé Boleslavi Miroslav Baranek viděl před týdnem na Spartě už sedmou žlutou kartu tohoto mistrovského ročníku a do boleslavského utkání tedy nastoupí v ohrožení dvouzápasového trestu, pokud by byl zase napomínán. Se třemi žlutými kartami v obavě z jednozápasového trestu při případném napomínání budou na jablonecké straně hrát Fukal, Laciga a Loučka. V podobné situaci bude i boleslavský stoper Rajnoch.

Mladá Boleslav má s Jabloncem v ligových soubojích příznivou bilanci. Z pěti vzájemných utkání vyhrála tři, Jablonec jenom jedno. Jediná remíza se udála přesně před rokem 19. března 2006, kdy utkání na jabloneckém trávníku skončilo 1:1. Boleslavského brankáře Kučeru překonal ve 35. min. jablonecký Kiša a šťastný vyrovnávací gól v závěru dal obránce Palát.
Poslední vzájemné utkání se hrálo v loňském srpnu na jablonecké Střelnici. Mladá Boleslav vyhrála 2:0 góly Pecky v 55. minutě po Kuličově rohu a Paláta v 85. minutě po Vaculíkově centru. Před více než čtyřtisícovou návštěvou hrála Mladá Boleslav v sestavě: Miller - Šmerda, Vít, Rolko, Palát - Ševinský, Matějovský (88. Riegel), Abraham, Vaculík - Kulič (75. Sedláček), Pecka. Jablonec proti Mladé Boleslavi před půlrokem nastoupil ve složení: Špit - Jindřišek, Zábojník, Kučera, Loučka - Baranek (64. Petržela), Klapka (76. Hloušek), Hušek, Weber - Nulíček (57. Smíšek), Lafata.
Statistika ligových utkání s Jabloncem:
podzim 2004 MB - Jablonec 1:0 (Rojka)
jaro 2005 Jablonec - MB 2:0 (Michálek, Šenkeřík)
podzim 2005 MB - Jablonec 2:1 (Holub 2 - Michálek)
jaro 2006 Jablonec - MB 1:1 (Kiša - Palát)
podzim 2006 Jablonec - MB 0:2 (Pecka, Palát)

Fanshop banner