Přestřelka Pecky s Lafatou nebude
Klub

Přestřelka Pecky s Lafatou nebude

Redakce

V loňském roce si český reprezentační dres vystříleli dva fotbalisté působící v tuzemské Gambrinus lize - boleslavský Luboš Pecka a jablonecký David Lafata. V podzimní části ročníku 2006/07 se Pecka trefil osmkrát a Lafata sedmkrát. Jejich přestřelka by jistě byla tahákem ligového souboje Mladé Boleslavi s Jabloncem, ale nebude. Lafata v zimě přestoupil ze severočeského klubu do Austrie Wien.

Protože Pecka v Mladé Boleslavi zůstal, má Uhrinův tým zdánlivou výhodu, neboť při pohledu do statistiky ligových střelců to vypadá, že po Lafatově odchodu chybí Jablonci výrazná gólová osobnost. Tři a nebo více gólů nedal nikdo. Dvakrát se trefilo sedm hráčů: Baranek, Jindřišek, Klapka, Loučka, Smíšek, Valenta a Zeher.
Ovšem čerstvě sestavené útočné duo Svátek-Zeher předvedlo ve vítězném utkání na Spartě obrovskou údernou sílu. Svátek se do Jablonce vrátil z českobudějovického hostování právě v reakci na Lafatův odchod do zahraničí a ostravský Zeher změnil hostování v potápějícím se Slovácku za hostování v ambiciózním Jablonci.
Dalšími novici v jabloneckém kádru jsou bek Jan Flachbart, jenž přestoupil z Petrohradu a v loňském podzimu byl na hostování v Olomouci, velezkušený obránce Jiří Homola ze Sparty Praha a talentovaný Vošahlík z Příbrami. Jablonecký trenér Petr Rada se naopak musí obejít bez již zmiňovaného Lafaty a dále bez Kučery (konec hostování ze Sparty Praha), Jindřiška (Olomouc), Vrabce (Varnsdorf), Klapky (operace kolena) a Hlouška (zlomenina kotníku).

Fanshop banner