Jablonci máme odvádět lednovou prohru
Klub

Jablonci máme odvádět lednovou prohru

Redakce

Mladá Boleslav s Jabloncem už v letošním roce hrála. V základní skupině Tipsport Cupu na domácí umělé trávě prohrála 1:3. V poslední lednové sobotě za téměř sibiřských podmínek přišlo tři sta diváků. Mladá Boleslav a Jablonec měly podobnou zimní přípravu účastí v turnaji Tipsport Cup a herním soustředěním na Kypru. Mladá Boleslav z patnácti sehraných přípravných utkání vyhrála sedm. Jablonec ze třinácti přípravných utkání vyhrál šest.

V prohraném zimním utkání Mladá Boleslav - Jablonec 1:3 dal první gól Lafata v závěru poločasu. Další přidal v 70. minutě Flachbart při svém prvním jabloneckém startu po přestupu z ruského Petrohradu a vzápětí třetí padl z kopačky mladého Valenty. Deset minut před koncem zmírnil boleslavskou prohru Ordoš.
Boleslavský trenér Uhrin dal příležitost několika hráčům mimo základní ligový kádr. Sestava FK Mladá Boleslav: Kučera (46. Miller) - Pára (57. Mrvík), Ševinský (46. Rolko), T. Brezinský, Nesvadba - Dittrich, Brunclík, Nečas (57. Ordoš), Vajgl (57. Kysela) - Holub (46. Pecka), Mikolanda (46. T. Sedláček). Sestava FK Jablonec: Bobok - Jindřišek, Fukal, Hrotek (61. Eliáš), Flachbart - Peškar (61. Baranek), Klapka, Kordula, Weber (46. Hloušek) - Lafata (67. Valenta), Smíšek (46. Svátek).
Jablonečtí v zimním přípravném období sehráli třináct oficiálních utkání, v nichž šest vyhráli, třikrát hráli nerozhodně a čtyři prohráli. Turnaje Tipsport Cup se zúčastnili v B skupině hrané na umělé trávě v Mladé Boleslavi a z pěti účastníků obsadili předposlední místo. Jedinou výhru si připsali v utkání s Mladou Boleslaví, která skupinu vyhrála a postoupila do semifinále Tipsport Cupu.
Jablonec na úvod zimní přípravy porazil Blšany 5:0, ale nečekaně prohrál s Hradcem Králové 2:3 (Tipsport Cup) a s Bohemians 0:1. Po výhře nad Mladou Boleslaví 3:1 (Tipsport Cup) remizoval s Jihlavou 1:1 (Tipsport Cup) a podlehl Liberci 0:2 (Tipsport Cup) i Slavii Praha 0:3. Před odjezdem na kyperské soustředění se mu povedla odveta s Hradcem Králové 4:2 a nepovedlo střetnutí se Sokolovem 0:0. Na Kypru hrál s Metalurgs Lijepaja 1:1, Olympiakos Nikósie 3:2 a Mordovia Saransk 3:1. Ke generálce na jarní ligu zvolil zápas s divizní Hlavici, kterou rozstřílel 7:0.
Nejčastěji góly stříleli Svátek a Lafata. Reprezentační forvard Lafata (na podzim 7 gólů) však přestoupil do Austrie Vídeň a tak kanonýrskou nadějí Severočechů je Svátek navrátivší se z českobudějovického hostování. Střelci Jablonce v zimních přípravných utkáních: 5 - Svátek, 4 - Lafata, 3 - Smíšek, Fukal (dvakrát z penalty), 2 - Zeher, Peškar, Valenta, 1 - Jindřišek, Klapka, Kučera, Flachbart, Procházka, Eliáš, Loučka, Petržela.

Fanshop banner