Juniorka v sobotu hostí béčko Slavie Praha
Klub

Juniorka v sobotu hostí béčko Slavie Praha

Redakce

Mladoboleslavská juniorka hraje o záchranu ve třetí nejvyšší tuzemské soutěži ČFL. V sobotním dopoledni 17. března od 10,15 hodin na hřišti s umělou trávou v areálu městského stadionu v utkání FK Mladá Boleslav"B" - Slavia Praha"B" se poprvé v letošním jaře představí domácímu publiku.

Boleslavská juniorka vstoupila do jarních odvet před týdnem remízou 1:1 v Náchodě. V sobotu ji čeká těžší soupeř. Slavie Praha „B", kterou trénuje bývalý vynikající slávistický obránce Luboš Kozel, je v tabulce ČFL na šestém místě s 28 body a aktivním poměrem gólů 20:13. Boleslavská juniorka se i po náchodské remíze krčí na předposlední příčce se 17 body a skóre 20:21. Hůře je na tom jenom béčko Hradce Králové.
Před půl rokem na hřišti v Horních Počernicích vyhráli slávističtí mladíci nad boleslavskou juniorkou těsně 1:0 gólem Zelinky ze 32. minuty. Vyrovnání v nadějných pozicích propásli Mikolanda, Ordoš, Brunclík a Murárik. Sestava FK Mladá Boleslav„B" před půl rokem: Šeda - Krátký, T.Brezinský, Doležal, Kalíšek (75. Tuma) - Vajgl, Murárik, Brunclík, M.Sedláček (64. Voborník) - Mikolanda, Ordoš. Slávistická juniorka hrála ve složení: Diviš - Bauer, Dejmek, Šmíd, Švamberg - Dočkal (90. Vrzal), Kratochvíl, Vácha, Jablonský (86. Borovský) - Zelinka (75. Dejmek), Necid. Těsně před koncem byl vyloučen slávistický Necid hrubém faulu na Krátkého. V desetiminutovém oslabení však slávisté těsné vedení se štěstím uhájili.

Příští sobotu jede boleslavská juniorka do Mšena, kde hraje svá mistrovská utkání tým Jablonec 97"B", který má na 12. místě jenom o pět bodů více FK Mladá Boleslav"B", a poslední březnovou sobotu hostí na umělé trávě v areálu městského stadionu České Budějovice"B", které jsou v klidném středu tabulky lepší dokonce o osm bodů než boleslavské béčko.

Fanshop banner