Miller, Abraham a Matějovský jsou v nejlepší jedenáctce deníku Sport
Klub

Miller, Abraham a Matějovský jsou v nejlepší jedenáctce deníku Sport

Redakce

V prestižní anketě tuzemského deníku Sport má FK Mladá Boleslav významné zastoupení. V hodnocení jednotlivců je záložník Martin Abraham na druhém místě a spolu s ním jsou v ideální sestavě ještě brankář Miroslav Miller a reprezentační záložník Marek Matějovský. V hodnocení střelců se v popředí drží útočník Luboš Pecka.

Redaktoři Sportu hodnotí výkony hráčů známkami ze stupnice od 1 (nejhorší) po 10 (nejlepší). V takto získané sestavě po osmnácti odehraných ligových kolech jsou tři boleslavští hráči. Průběžná nejlepší jedenáctka vypadá takto: Miller - Košťál, Latka, Janů - Papoušek, Matějovský, Abraham, Švento - Vlček, Kulič, Matušovič. I názory fotbalových novinářů potvrzují mínění mladoboleslavského trenéra kouče Dušana Uhrina, že síla FK Mladá Boleslav je v kvalitním středu pole.
V hodnocení jednotlivých hráčů je boleslavský Martin Abraham druhý za vedoucím slávistou Vlčkem, jenž má jediný z hodnocených průměrnou známku nad 6. Průběžné pořadí hodnocení Krále fotbalových trávníků podle deníku Sport: 1. Vlček (Slavie Praha) 6,33, 2. Abraham (Mladá Boleslav) 5,92, 3. Švento (Slavia Praha) 5,89, 4.-5. Latka (Slavia Praha) a Matušovič (Sparta Praha) oba 5,86, 6. Kulič (Sparta Praha) 5,73 7. Papoušek (Liberec) 5,71, 8.-12. Matějovský (Mladá Boleslav), Miller (Mladá Boleslav), Janů (Liberec), Stožický (Teplice) a Kalina (Kladno) všichni 5,69. Nadprůměrně hodnocení mají ještě 32.-35. Pecka (Mladá Boleslav) 5,44 a 36. Rolko (Mladá Boleslav) 5,43.
V pořadí hodnocení Ceny Josefa Bicana, kde se hráčům počítají góly dosažené v ligové i evropské soutěži a v reprezentačním týmu, si boleslavský kanonýr Luboš Pecka drží lichotivé druhé místo za Janem Kollerem (Monaco, reprezentace ČR). Pecka má v právě probíhajícím ročníku 2006/07 započítaných osm gólů z Gambrinus ligy a dva góly z podzimních utkání evropského poháru. Vedoucí Koller se ve francouzské lize trefil šestkrát a v reprezentaci pětkrát. Aktuální pořadí: 1. Koller (Monaco) 11 gólů, 2.-3. Pecka (Mladá Boleslav) a Lafata (Jablonec/Austria Wien) 10 gólů, 4.-9. Došek (Sparta Praha), Střihavka (Ostrava), Vlček (Slavia Praha), Fořt (Slavia/Toulouse), Nezmar (Ružomberok/Liberec) a Volešák (České Budějovice) 8 gólů.

Fanshop banner