V osmnáctileté reprezentaci jsou Pára a Fabián
Klub

V osmnáctileté reprezentaci jsou Pára a Fabián

Redakce

Čerstvé reprezentační zkušenosti nabírají Petr Pára a Tomáš Fabián, kteří s národním týmem osmnáctiletých trenéra Jakuba Dovalila odletěli do Turecka, kde ve dnech 14. a 15. března sehrají dvě přátelská utkání s tureckou dorosteneckou reprezentací. Pro oba mladoboleslavské fotbalisty, kteří v dorosteneckém věku padli do oka trenérovi prvoligového mužstva Uhrinovi, je to premiéra v reprezentačním dresu Česka.

Nominační pozvánky pro boleslavské talentované mladíky Páru a Fabiána reprezentační kouč vysvětluje právě jejich čerstvě nabytými zkušenostmi v dospělé kategorii. "Absolvovali soustředění s A týmem, trenér Uhrin si jejich výkonnost pochvaluje," uvedl trenér Dovalil na oficiálním webu ČMFS.
Na složení kádru reprezentace Česka osmnáctiletých se podílí dvanáct tuzemských klubů. Jediné Slovácko dodalo tři hráče, Sparta Praha, Brno, Baník Ostrava a FK Mladá Boleslav po dvou a dalších sedm klubů po jednom hráči.
Nominování byli brankáři Jakub Machynek (Sparta Praha), Tomáš Vaclík (Vítkovice); obránci Jakub Heidenreich (Sigma Olomouc), Petr Pára (FK Mladá Boleslav), Petr Reinberk (Slovácko), Martin Sus (Brno), Jakub Süsser (Blšany); záložníci Tomáš Fabián (FK Mladá Boleslav), Martin Holek (Slovácko), Tomáš Kosňovský (Baník Ostrava), Jan Morávek (Bohemians 1905), Vlastimil Polák (Slovácko), Kamil Staněk (Viktoria Plzeň), Petr Wojnar (Baník Ostrava), Martin Zeman (Sparta Praha); útočníci Martin Bačík (Tescoma Zlín), Jaroslav Borák (Brno), Martin Jindráček (Teplice).

Fanshop banner