V reprezentaci ČR“21“ jsou Kopic a Kysela
Klub

V reprezentaci ČR“21“ jsou Kopic a Kysela

Redakce

Česká reprezentace jedenadvacetilých hráčů se přátelsky utká v pátek 23. března od 17 hodin s Nizozemskem v Mladé Boleslavi a v úterý 27. března jede do Düsseldorfu k přátelskému utkání s Německem. Ve Škorpilově osmnáctičlenném výběru jsou obránce Milan Kopic a ofenzivní záložník Jan Kysela z FK Mladá Boleslav. Lvíčata se připravují na evropský šampionát, který se v letošním červnu koná v Nizozemsku.

Do jedenadvacetileté reprezentace dodaly Sparta, Teplice a České Budějovice po třech hráčích, Mladá Boleslav dva fotbalisty a ostatní kluby včetně dvou zahraničních po jednom: brankáři Josef Kubásek (FK Baník Sokolov), Zdeněk Zlámal (FC Tescoma Zlín); obránci Roman Hubník (FK Moskva), Michal Kadlec (AC Sparta Praha), Josef Kaufman (FK Teplice), Jiří Kladrubský (Dynamo České Budějovice), Martin Klein (FK Teplice), Milan Kopic (FK Mladá Boleslav); záložníci Mario Holek (1. FC Brno), Luboš Hušek (AC Sparta Praha), Tomáš Jirsák (FK Teplice), Jan Kysela (FK Mladá Boleslav), František Rajtoral (FC Baník Ostrava), Ladislav Volešák (Dynamo České Budějovice); útočníci Martin Fillo (FC Viktoria Plzeň), Jan Holenda (Dynamo České Budějovice), Daniel Kolář (AC Sparta Praha), Michal Papadopulos (Bayer Leverkusen).

Z mladoboleslavských fotbalistů se ve Škorpilově výběru mohou v průběhu jara ještě objevit například Petr Mikolanda a David Brunclík. Tedy hráči, kteří již za jedenadvacítku hráli a jsou narození po 1. lednu 1984. Nejzkušenějším je útočník Petr Mikolanda. Za jedenadvacítku startoval ve čtrnácti utkáních, ve kterých se dvakrát trefil do branky. Před tím již reprezentoval dvakrát ve výběru dvacetiletých a sedmkrát ve výběru devatenáctiletých, v jejichž dresu nastřílel pět gólů. David Brunclík si připsal dva starty za reprezentační jedenadvacítku v loňském roce na turnaji ve Francii. První zkušenosti s dresem národního týmu však již měl ze čtyř startů ve výběru patnáctiletých. Jan Kysela dres jedenadvacetileté reprezentace oblékl zatím čtyřikrát v průběhu loňského kalendářního roku. Jan Kopic reprezentoval dosud třikrát v loňském květnu na turnaji ve Francii. Není pochyb, že jeho návratu do reprezentačního dresu pomohl přechod z třetiligové sparťanské rezervy do prvoligové sestavy FK Mladá Boleslav i povedený výkon v jarní premiéře proti Plzni, kde byl reprezentační trenér Škorpil osobně přítomen.

Vrcholem letošní sezóny jedenadvacetiletých reprezentantů je mistrovství Evropy, které se koná ve dnech od 10. do 23. června ve čtyřech nizozemských městech Arnhem, Heerenveen, Nijmegen a Groningen. Česká lvíčata znají termíny tří utkání v základní skupině. V pondělí 11. června proti Anglii, ve čtvrtek 14. června proti Srbsku a v neděli 17. června proti Itálii. Ve druhé skupině jsou Nizozemsko, Izrael, Portugalsko a Belgie. Finále evropského šampionátu jedenadvacetiletých reprezentací se uskuteční v Groningenu, kde působí nizozemský ligový klub, do kterého v loňském roce přestoupil mladoboleslavský stoper Ondřej Švejdík.

Fanshop banner