Jalová hra bez gólu fotbalisty mrzela
Klub

Jalová hra bez gólu fotbalisty mrzela

Redakce

Podobně jako trenér Uhrin byli z bezgólové remízy zklamaní i samotní fotbalisté. Nikdo z mužstva nepovažoval plzeňský bod za zisk. Naopak každý cítil, že mužstvu utekly dva body potřebné k udržení kontaktu s třemi předními kluby Gambrinus ligy i odstupu od Jablonce a Brna, které úspěšným vkročením do jarní sezóny začínají také pošilhávat po pohárových příčkách. Proč však nikdo z boleslavských fotbalistů tolik potřebný gól Plzni nedal, nedokázal nikdo z nich vysvětlit.

Mnozí za rozhodující překážku označili plzeňského brankář Daňka. „Chytal moc dobře," zdůraznil Holub, který proti němu stál ve dvou šancích. V prvním poločase mířil přesně k pravé tyčce, ale Daněk se včas vymrštil a vytlačil míč na roh. „To se mu povedlo a pro nás byla škoda, že mi to tam nespadlo, protože by se nám po brzkém vedoucím gólu hrálo lépe," dodal Holub, na jehož kanonýrskou zkušenost Uhrin spoléhal. „V tréninku z takových pozic góly dává," povzdechl si boleslavský trenér po utkání před novináři.
Jednomu z nejlepších ligových střelců Peckovi nebylo moc do řeči ani druhý den po utkání. Po pondělním tréninku těžko hledal slova vysvětlení, proč se neprosadil: „Nevím, nedokáži si to vysvětlit."
Palát podobně jako trenér Uhrin věří, že se hra celého mužstva bude v dalších zápasech zlepšovat. „Bylo to první utkání, byli jsme nervózní, aby jsme nedostali zbytečně gól, protože by se vývoj utkání těžko otáčel proti důraznému soupeři," vysvětlil Palát.
Když před půl rokem uhrála Plzeň v Mladé Boleslavi také bezgólovou remízu, tak se Uhrin na plzeňské fotbalisty zlobil, že bodu dosáhli brutálním herním stylem. „Tentokrát to tak divoké nebylo," mínil Holub. „Nebylo to z plzeňské strany tak brutální, jako před půlrokem, ale žlutých karet jim rozhodčí mohl rozdat víc, protože často faulovali a přidržovali za dresy," přidal se Kysela. Ten v prvním poločase také propásl jednu velkou šanci, kdy se mu nepodařilo hlavou míč umístit mimo dosah brankáře Daňka. „Před zápasem jsme bod brali, ale po těch nevyužitých šancích si myslím, že jsme dva body ztratili," dodal Kysela.
I když utkání s Plzní nebylo tentokrát tak tvrdé, jako před půlrokem, kapitán Matějovský ho zase nedohrál. Loni jej odnesli s otřesem mozku, letos s bolestivě nakopnutým kolenem. Po utkání sotva došel do autobusu a v pondělí netrénoval, ale v průběhu týdne by se měl na hřišti objevit a v neděli proti Jablonci být fit.

Fanshop banner