V Plzni vyhráli jenom na rohy
Klub

V Plzni vyhráli jenom na rohy

Redakce

Mladá Boleslav v jarní ligové premiéře za příjemného slunečného počasí a před slušnou diváckou kulisouremizovala v plzeňských Štruncových sadech. Nepřerušila tak půlroční čekání na výhru na soupeřově hřišti. Naposledy totiž Uhrinův tým vyhrál 10.září 2006 v Příbrami. V Plzni si odbyl ligovou premiéru Dittrich, kterého boleslavský trenér nasadil od první minuty na levou stranu středové formace. Pro zranění nedohrál Matějovský.

Video reportáž z jarní ligové premiéry FC Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav najdete na Bolka TV.

Mírnou boleslavskou převahu v prvním poločase charakterizoval počet rohových kopů (2:6), ale ani jeden z nich neskončil gólem, stejně jako několik jiných náznaků šancí. V 6. minutě hlavičkoval těsně mimo plzeňskou branku Kopic po Matějovského centru z trestného kopu a ve 12. minutě se zapotil u pravé tyče brankář Daněk při pěkné střele Holuba, který tak zakončil spolupráci Matějovského s Abrahamem, když celou akci zahájil Dittrich od levé postranní lajny. Mezi tím se dral do boleslavského vápna Limberský, ale Palát jej zastavil za cenu rohu. Plzeňští propásli další střelecké příležitosti kolem 35. minuty Malárem a Jarolímem, na druhé straně ve výhodné pozici přestřelil Kysela. Krátce před koncem poločasu pálil ze třiceti metrů trestňák plzeňský stoper Müller tak jedovatě, že boleslavský brankář Miller ho kryl jen s obtížemi a míč mu odskočil na roh.

Čtyři minuty po změně stran propásl v plzeňském vápně svoji druhou obrovskou šanci Holub, když sám před brankářem netrefil pořádně míč. Další příležitosti po centrech Matějovského utekly Peckovi a Kyselovi. V 70. minutě po trestném kopu Matějovského rázně v pádu hlavičkoval Rajnoch, ale Daněk robinzonádou k levé tyči gólu zabránil. V závěru utkání se marně snažili projít plzeňskou obranou Mikolanda i Abraham. Protože boleslavští fotbalisté neproměnili žádnou šanci ze hry či z devíti rohových kopů (na rohy skončilo utkání 3:9), ale ani Plzeňští nevyzráli na brankáře Millera, skončilo utkání bez gólů.

FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát - Kysela, Abraham, Matějovský (73. Mikolanda), Dittrich (79. Brunclík) - Holub (84. Ordoš), Pecka.

FC Viktoria Plzeň: Daněk - Limberský, Rada, Müller, Smola - Malár (65. Krbeček), Procházka, Jarolím, Róth (90. Šíma) - Malcharek (86. Psohlavec), Fillo.

ŽK: Fillo, Jarolím, Róth, Malcharek - Rajnoch, Brunclík

Rozhodčí: Adámek - Goňa, Ondo

Diváci: 6385

Fanshop banner