Juniorka veze z Náchoda bod zásluhou Voborníka
Klub

Juniorka veze z Náchoda bod zásluhou Voborníka

Redakce

Juniorce se jenom z poloviny povedla odveta za podzimní prohru s Náchodem 0:1. Přesto remíza 1:1 z náchodského hřiště je dobrým počinem na úvod jarní třetiligové sezóny. „Za remízu jsme rádi," řekl vedoucí béčka Michael Doležal po utkání se zcela odlišnými poločasy. V prvním byl lepší Náchod, ve druhém převzala iniciativu mladoboleslavská juniorka. Důležitý bod ji vystřelil kanonýr Voborník.

Boleslavští do Náchoda odjeli bez zraněných Murárika a Tomáše Brezinského, což jsou hráči, se kterými trenér Kokoška počítá pro základní sestavu. Z prvoligového kádru juniorku posílili Rolko a Nečas. Stopera Rolka pro jarní ligovou premiéru v Plzni vyřadil trest za čtyři podzimní žluté karty. Nečas v uplynulém týdnu kvůli škole moc netrénoval a tak jej kouč Uhrin do Plzně nenominoval.
Náchod vedl od 22. minuty gólem Mergance. Jeho trestný kop z dobrých pětadvaceti metrů pustil Šeda mezi nohami do sítě. Naštěstí to byla jediná slabá chvilka boleslavského brankáře. Přestože si Náchodští do přestávky udržovali herní převahu, vedení nezvýraznili. Ve druhém poločase se dění na hřišti výrazně změnilo. Boleslavský tým byl lepší než soupeř a v 71. minutě Voborník zaslouženě vyrovnal. V dalších gólových příležitostech se neprosadili Nečas, ten mohl dokonce skórovat dvakrát, Rolko, jehož bombu z voleje náchodský gólman vyrazil se štěstím, ani Gögh.

Sestava FK Mladá Boleslav „B": Šeda - Pára, Rolko, Mrvík, Kalíšek (90. Žáček) - Vajgl (55. Skramužský), Vizingr, Gögh (79. M. Sedláček), Fabián - Voborník, Nečas.

Góly: 22. Merganc - 71. Voborník

ŽK: Gögh, Voborník (oba MB)

Rozhodčí: Rožec

Diváků: 450

Fanshop banner