Na fotbalisty bylo zvědavých tři sta fanoušků
Klub

Na fotbalisty bylo zvědavých tři sta fanoušků

Redakce

Jižní tribuna praskala ve švech. Na setkání s hráči, trenéry a vedením FK Mladá Boleslav přišlo nečekaných tři sta lidí. Však také generální ředitel Jaromír Šeterle na závěr více než hodinového debatování poděkoval za přízeň a slíbil pro příště na podobnou akci zajistit prostornější interiér. „Tak obrovský zájem nás opravdu překvapil. Samozřejmě příjemně," přiznal Šeterle.

Bolka TV uvádí reportáž ze setkání fanoušků s fotbalisty.

Na úvod fotbalový prezident Josef Dufek předal šéfovi fanklubu Pažoutovi certifikát na oficiální zprovoznění zmodernizovaných webových stránek fanoušků FK Mladá Boleslav. Trenér Dušan Uhrin zhodnotil zimní přípravu a potvrdil zájem mužstva prát se o účast v evropských pohárech. Podobně hovořili i přítomní hráči Marek Matějovský, Martin Abraham, Miroslav Miller a Milan Kopic. „Jsme jenom lidi a potřebujeme, aby nám diváci fandili, i když se zrovna nedaří, vždyť nikdo z nás neleze na hřiště bez snahy vyhrát," řekl Martin Abraham. „Určitě nebude všechna zodpovědnost padat na mě. Budeme se všichni snažit o co nejlepší výsledky," reagoval Marek Matějovský na dotaz, zda jej v zápasech nebude tížit čerstvá role kapitána mužstva.
Jedna z otázek na mladoboleslavského nováčka Kopice se týkala toho, zda se ve Spartě něco přiučil od Tomáše Řepky. „Určitě ano, je to velká osobnost a podobně jako on i já vyznávám na stoperském postu důrazný herní styl," odvětil Milan Kopic. Fandové si všimli, že v závěru loňské podzimní sezóny přibylo v mladoboleslavské síti nečekaně mnoho gólů a jejich obavy, aby se to na jaře neopakovalo, rozehnal člověk v tu chvíli nejpovolanější. „Obranu máme dobrou," prohlásil brankář Miroslav Miller.
Fotbaloví fandové se zajímali nejen o sport. Volali po rozšíření hlediště a dokončení přístupu na stadion. Prezident Dufek připomněl, že vedení klubu má společné zájmy s fanoušky a zdůraznil, že všechny investiční přání a touhy dovede do požadované podoby jen s nezbytnou podporou magistrátu města Mladá Boleslav. „Nevím o ničem jiném, co by Mladou Boleslav v tuzemsku i zahraničí tolik zviditelňovalo, jako současný fotbal," připomněl Josef Dufek oprávněnost městských orgánů podporovat světově nejpopulárnější sport.

Fanshop banner