Dorostenec Martin Kučera vstřelil svůj první reprezentační gól
Klub

Dorostenec Martin Kučera vstřelil svůj první reprezentační gól

Redakce

Než boleslavský fotbalista Martin Kučera začátkem letošního dubna oslaví sedmnáctiny, čekají jej v reprezentačním dresu tři velmi důležitá utkání elitní fáze kvalifikace pro letošní mistrovství Evropy sedmnáctiletých fotbalistů. Kučera s dosavadními dvanácti starty patří k nejzkušenějším hráčům české sedmnáctileté reprezentace. Před tím hrál také dvanáct utkání za šestnáctiletou reprezentaci. Má tedy na svém kontě již celkem čtyřiadvacet reprezentačních startů, ve kterých dal jeden gól. Povedl se mu v neděli 4. března v přípravném utkání proti Švédsku.

Reprezentační výběr sedmnáctiletých trenéra Ivana Kopeckého v loňském roce postoupil z první fáze kvalifikace pro letošní mistrovství Evropy. Ovšem rozhodující kvalifikační turnaj se uskuteční letos v posledním březnovém týdnu v Itálii. Čeští dorostenečtí reprezentanti v něm nastoupí k následujícím třem utkáním: v sobotu 24. března proti Itálii, v pondělí 26. března proti Ukrajině a ve čtvrtek 29. března proti Slovensku. Ze čtyř účastníků kvalifikačního turnaje postoupí jenom vítěz. Mistrovství Evropy sedmnáctiletých se koná v Belgií ve dnech 2.-13. května 2007.
Poslední přípravou na rozhodující kvalifikační turnaj byla dvě utkání se švédskou dorosteneckou reprezentací v prvním březnovém víkendu v nymburském sportovním středisku. Boleslavský Martin Kučera odehrál první utkání celé a v odvetě poločas. V něm však dal svůj první reprezentační gól.
V pátečním utkání 2. března Česko - Švédsko 1:3 krutou podobu prohry zmírnil Mareček až v nastaveném čase. Sestava Česka: Štěch - Sus, Coufal, Pelán, Kašpar (41. Divíšek) - Dostál, Mareček, Kučera, Palko - Balcar (41. Kraut), Šural. V nedělní odvetě 4. března Česko - Švédsko 3:0 hráli čeští dorostenci agresivněji a především přesně stříleli. Po vedoucím gólu Lecjakse z desáté minuty vyhráli těsně první poločas. V 72. minutě Kučera hlavou usměrnil Divíškův centr do švédské branky a o pět minut později výhru zpečetil Hejda. Sestava Česka: Hladký - Kybal, Zbrožek, Pelán (41. Kašpar), Šťástka - Lecjaks, Mareček (41. Kučera), Hejda, Divíšek - Kraut (41. Balcar), Železník.
"Z kádru, který absolvoval dva zápasy se Švédy, vyřadím čtyři hráče, naopak přibudou Petr a Štěpánek. Sejdeme se 19. března na třídenním soustředění v Písku a poté odjedeme do Udine, dějiště kvalifikace," přiblížil další program trenér reprezentační sedmnáctky Kopecký. Boleslavský Martin Kučera by měl být mezi vyvolenými.

Fanshop banner