Jarní ligu začínáme v Plzni
Klub

Jarní ligu začínáme v Plzni

Redakce

K prvnímu jarnímu střetnutí o ligové body jede Mladá Boleslav do Plzně. Západočeský soupeř je v ligové tabulce desátý a Boleslav mu má co odvádět, neboť v loňském srpnu na boleslavském stadionu skončil vzájemný souboj bezbrankovou remízou a otřesem mozku Marka Matějovského.
Utkání 18. kola Gambrinus ligy FC Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav se hraje v neděli 11. února od 15 hodin.

Mladá Boleslav do ligových bojů vstoupí s novým stoperem Kopicem. Dalšími novici v nominaci na plzeňské utkání budou Nečas a Dittrich, případně dorostenci Pára s Fabiánem. V porovnání s loňskou sestavou proti Plzni v boleslavském dresu nebudou Šmerda (Příbram), Brezinský (Liberec), Vít (Jihlava), Riegel (rekonvalescence po operaci) a Kulič (Sparta). Mladá Boleslav hrála ve složení: Miller - Šmerda, Brezinský, Vít, Palát - Kysela (65. Holub), Matějovský (42. Riegel), Abraham, Poláček (78. Sedláček) - Kulič, Pecka.
Když v srpnu 2006 přijela Plzeň do Mladé Boleslavi, seděl na její lavičce trenér Michal Bílek, který dnes diriguje Spartu Praha. Bílkovi plzeňští svěřenci se prezentovali velmi tvrdou hrou na hranici pravidel a mnohdy i za ní. Nejvíce na to doplatil Marek Matějovský, kterého zdravotníci odnesli ze hřiště na nosítkách s otřesem mozku krátce před koncem prvního poločasu.
V průběhu úporné bitvy plzeňský brankář Daněk postupně odolal Kuličově trestnému kopu, Abrahamově individuální akci, Peckově povedené ráně a v 63. minutě dokonce vyrazil Kuličovi pokutový kop, načež boleslavský útočník dorážku napálil nad břevno. Plzeňští byli nejblíže gólu v 75. minutě, kdy Limberský trefil břevno Millerovy branky.
Po utkání boleslavský kouč Dušan Uhrin rozhořčeným hlasem kritizoval brutální styl plzeňského týmu. Jeho plzeňský protějšek Michal Bílek výtky nepřijal a označil herní projev svého mužstva za důrazný bez zákeřností. Se získaným bodem byl Bílek spokojený, naopak dvoubodová ztráta na začátku mistrovského ročníku Uhrina hodně štvala.
FC Viktoria Plzeň je v aktuálním pořadí ligové tabulky desátá s pasivním skóre 18:20 a jedenadvacetibodovým ziskem. V podzimní sezóně Plzeň doma v osmi utkáních ztratila dvanáct bodů. Prohrála se Spartou Praha 0:1, porazila Teplice a Olomouc 2:0, nečekaně vysoko podlehla Slavii Praha 0:4, remizovala s Brnem, Mostem a Kladnem 1:1 a Příbram zdolala 2:0.
Letošní zimní přípravu pod trenérem Levým zahájila Plzeň účastí na halových turnajích v německých městech Ingolstadt a Riese. Potom v přípravných zápasech nejprve prohrála s Bohemians 2:4 a dále postupně porazila Králův Dvůr 6:0, Klatovy 4:0, Most 2:1, Blšany 1:0 a prohrála s Teplicemi 0:1, Kladnem 1:2 a Karlovými Vary 0:1. Na tureckém soustředění porazila ukrajinský Stal Alčevsk 3:1, ruské Torpedo Moskva 3:2 a remizovala s dánským FC Midtjylland 1:1.
Generálkou na jarní ligu bylo pro Plzeň střetnutí s druholigovým Ústím, které Mladá Boleslav minulý týden porazila 3:0. Plzeňští dali Ústeckým také tři góly, ale dva inkasovali. Utkání Plzeň - Ústí 3:2 (2:0) sehrála Plzeň v hodně rozdílných poločasových sestavách. V prvním poločase: Daněk - Limberský, Rada, Miller, Smola - Malár, Procházka, Jarolím, Róth - Malcharek, Fillo. Ve druhém poločas: Daněk - Trapp, Zakopal, Knakal, Šíma - Borek, Pilař, Jarolím, Róth - Psohlavec, Fillo (72. Krbeček). Plzeňské góly dávali Malcharek, Procházka a Psohlavec.
Plzeňským zimním střeleckým králem je Fillo, kterého Mladá Boleslav neúspěšně lákala do svých služeb, s pěti góly. Do střelecké statistiky zimní přípravy se dále zapsali třikrát Borek, dvakrát Jarolím, Malcharek a Rada, jednou Manowetz, Bahleda, Razím, Limberský, Veselý, Javorský, Róth, R. Pilař, Procházka, Trapp, Psohlavec a Malár.

Fanshop banner