Žižkov nalomil Abraham a dorazil Ordoš
Klub

Žižkov nalomil Abraham a dorazil Ordoš

Redakce

Mladá Boleslav měla proti druholigovému lídru více ze hry po většinu hrací doby, ale zvláště ve po změně stran. Přesto její stopeři občas zazmatkovali. V ofenzívě se hráčům povedla přesná finální přihrávka méně častěji, než by odpovídalo optické převaze. I tak více než šest set diváků tleskalo zasloužené výhře, stejně jako jednotlivým povedeným akcím. Gólem skončily dvě. Abraham se trefil po Matějovského přihrávce a Ordoš hlavou usměrnil Brunclíkům trestňák.

První nebezpečnou situaci vymysleli Žižkovští. Ve 4. minutě Bažíkův roh hlavičkoval Procházka těsně nad boleslavskou branku. O deset minut později dlouhý Palátův míč za obranu zpracoval Matějovský a přihrávku do malého vápna srazili žižkovští obránci před Peckou na roh. V 16. minutě putoval míč od Holuba přes Matějovského na Abrahama, který zkoušel žižkovského brankáře přelobovat, ale Bartalský se natáhl do výšky stavebního jeřábu a šanci zmařil.
Kolem dvacáté minuty Dittrich třikrát provětral žižkovskou obranu, ale jeho centry z levého křídla spoluhráče nenašly. Ve 21. minutě marně zkoušel Matějovský překvapit brankáře střelou z úhlu a o dvě minuty později centr z rohu Rajnoch hlavou stočil do brankářových rukavic.
Ve 27. minutě Matějovský z levé strany po zemi přihrál Abrahamovi, který z dvacetimetrové vzdálenosti tvrdě vystřelil a propálil bránící obránce i brankáře - 1:0.
Ve 31. minutě po nedorozumění v boleslavské obraně získali Žižkovští snadno rohový kop a po jeho rozehrání Bažíkem hlavičkoval Procházka do rukou pozorného brankáře Millera. Po šlapáku na Abrahama kopal ve 37. minutě kousek za hranicí vápna trestný kop Pecka, ale levačkou těsně minul pravý horní růžek žižkovské branky.
Závěr prvního poločasu ovládl druholigový soupeř. Ve 40. minutě prohrál Rajnoch souboj s důrazným Blahou a do boleslavského trestného území jej nepustil jen za cenu faulu. Nařízený trestňák perfektně přes hráčskou zeď trefil slovenský legionář Bažík a vyrovnal - 1:1. Těsně před odchodem do kabin střílel nad Millerovu branku Šťastný.
Druhý poločas začala Mladá Boleslav velmi aktivně a k žižkovské brance se hrnul jeden útok za druhým. Ovšem dlouho bez gólového efektu. V 53. minutě Matějovský poslal do útoku Pecku a jeho centr z levé strany Mikolanda hlavičkoval nad. V 64. minutě Matějovský obral o míč Kušníra, přihrál Abrahamovi a jeho průnik do vápna soupeřova obrana zastavila jen se štěstím. V 71. minutě Matějovského trestňák usměrnil Palát hlavou jen do žižkovského gólmana.
Žižkovský soupeř, jemuž s přibývajícím časem viditelně ubývaly fyzické síly, předvedl ojedinělou nebezpečnou akci v 76. minutě, ale Palát skluzem stihnul Kaloda zastavit. V 80. minutě Matějovský přenesl hru z levé na pravou stranu hřiště k Nečasovi a na jeho centr do malého vápna Pecka nedosáhl a Mikolanda nastřelil břevno. V 84. minutě Bruclíkovu šanci zmařil odvážným pádem po nohy boleslavského hráče brankář Bartalský.
V předposlední minutě utkání kopal Brunclík od levé postranní lajny trestný kop a ve skrumáži před žižkovskou brankou se k míči dostal Ordoš, aby ho hlavou líznul tak povedeně, že oklamal obránce i gólmana - 2:1. Ve druhé minutě nastavení kopali Žižkovští svůj jediný rohový kop ve druhém poločasu a Bažíkův falšovaný centr do bezpečí odkopl Kopic.

FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát - Kysela (66. Nečas), Matějovský (83. T. Sedláček), Abraham, Dittrich (51. Mikolanda) - Holub (46. Brunclík), Pecka (78. Ordoš). Připraven byl brankář Kučera a obránce Nesvadba. Trenér neměl k dispozici nachlazeného Poláčka.

FK Viktoria Žižkov: Bartalský - Kušnír, Král, Labant, Šťastný - Stracený, Procházka, Bažík, Grznár - Švancara (71. Kalod), Blaha.

Góly: 27. Abraham, 89. Ordoš - 40. Bažík

Rozhodčí: Douda - Hojsík, Jiřík

Diváci: 650

Fanshop banner