Před ligou nás prověří Viktoria Žižkov
Klub

Před ligou nás prověří Viktoria Žižkov

Redakce

Generálkou na jarní ligu je střetnutí s vedoucím celkem II. ligy FK Viktoria Žižkov. Do Mladé Boleslavi přijede zdatný a zkušený tým, se kterým se s největší pravděpodobností v letošním podzimu potkáme v boji o prvoligové mistrovské body.
Přípravné utkání FK Mladá Boleslav - FK Viktoria Žižkov se hraje v neděli 4. března od 15 hodin na hlavní hrací ploše s vyhřívaným přírodním trávníkem v areálu městského stadionu.

Viktoria Žižkov prošla letošní zimní přípravou s rozporuplnými výsledky. Nařezáno dostala postupně v rámci Tipsport Cupu od Slavie Praha 1:5, od Českých Budějovic 2:4, od Boheminas 0:2 a od Příbrami 0:4. Ale potom dokázala remizovat s Kladnem 2:2 a se Spartou Praha 0:0. Prvního vítězství se dočkala v Blšanech 2:1 a také porazila Admiru Slavoj 5:0.
Před týdnem však překvapivě podlehla třetiligové Spartě Krč 1:2. „Místo abychom zvítězili 6:0, tak jsme prohráli," posteskl si žižkovský trenér Skalba.
Sestava Viktorie Žižkov v nešťastném utkání proti Krči: Bartalský - Kučera (46. Novotný), Král, Labant, Šťastný - Kušnír, Procházka, Bažík, Stracený - Blaha (46. Kalod), Švancara. Nepříznivý stav skóre zmírňoval Šťastný z penalty. Ten v zimní přípravě nastřílel tři góly podobně jako Kušnír a Blaha. V podzimní mistrovské sezóně byl žižkovským střeleckým králem Jan Novotný s pěti góly. Za ním následovali Bukač a Kušnír se čtyřmi, Stracený a Kalod se třemi góly.
Z výsledků přípravných utkání je zřejmé, že Viktoria Žižkov v Tipsport Cupu ani jednou nevyhrála a skončila v základní skupině poslední. Což bylo trochu překvapení vzhledem k tomu, že je lídrem druholigové soutěže a nejvážnějším kandidátem na postup do první ligy. Jasně ji vede, když z patnácti podzimních mistráků prohrála jenom jeden na hřišti HFK Olomouc 0:2.
Vedení žižkovského klubu v zimě angažovalo především zkušené borce. Přišli Blaha (Staré Město, Sparta, Liberec, Zlín, Plzeň, ruský Krasnodar, slovenská Trnava), Bažík (Žilina, Banská Bystrica ), jenž odehrál více než tři sta zápasů ve slovenské lize a deset za slovenský nároďák, a především fotbalový bohém Švancara s prvoligovými zkušenostmi z pražské Slavie a Brna, který na Žižkově hostuje ze svého zahraničního angažmá v Interu Bratislava. Zkušeným žižkovským harcovníkem je také Stracený, který nakouknul i do skotské ligy.

Na závěr zimní přípravy si Mladá Boleslav vyjednala tři utkání s druholigovými týmy. Bohemians 1905 porazila 2:0, FK Ústí nad Labem dokonce 3:0, ale Viktorie Žižkov bude o poznání zdatnějším protivníkem. Diváci mohou očekávat, že trenér Uhrin v neděli proti žižkovskému klubu pošle mistrovskou sestavu.
K prvnímu ligovému utkání jede Mladá Boleslav v neděli 11. března do Plzně a doma se představí o týden později v neděli 18. března od 17 hodin proti Jablonci. Což je změna oproti avízovanému přesunutí na pondělní televizní termín. Ten už neplatí.
Dva dny po utkání s Viktorií Žižkov, to znamená v úterý 6. března od 15,30 hodin se uskuteční tradiční setkání vedení i fotbalistů FK Mladá Boleslav s fanoušky ve VIP interiéru jižní tribuny u fotbalového hřiště.

Fanshop banner